doxyciklin

2016.08.06.

T Doktor Ur/Nö Ket es fel eves nemetjuhasz kutyank mindig liheg es jatek közben nagyon hamar elfarad es utana nehezen kap levegöt meg hoszu ideig es nagyon sovany hiaba eszik naponta 3x,voltunk vele orvosnal minden lelete negativ volt de a röntgen szerint a tüdö erei kifejezettek es a lepe jelentösen megnagyobbodott.A diagnozist nem nagyon ertem ,doxyciklint 3×1 et irtak fel neki 10 napig ,mivel magyarorszagon volt a vizsgalat a parom kivalltotta a gyogyszert de ügyesen otthon is hagyta ,itt nemetorszagban felhivtam egy par allatorvost ogy nem e tudna receptet adni de sajnos csak ugy adnak ha ök is kivizsgaljak a kutyat ami több szaz euro es csak 10 db os gogyszert tud kiirni ami azt jelenti hogy egy het mulva megint vissza kell vinnem a kutyat kontrolra ami megint több szaz euro es azt sajnos jelenleg nem engedhetjük meg magunknak. A kerdesem az lenne hogy mit is jelent ez a diagnozis ? A masik kerdesem hogy kedves baratnöm küldött nekem egy ANIDOX nevü por alapu gyogyszert ami szinten doxyciklin de csirkeknek es malacoknak keszült. En ezt adhatom kutyanak? Nem szeretnek nagyobb bajt csinalni!!! valaszat elöre i köszönöm.

Sajnos a leírt általános tüneteket (liheg, fáradékony) a fiatal kutyán számos betegség (szívelégtelenség, lázas megbetegedések, onkológiai megbetegedések, endokrin betegségek ….) okozhatja – ezért nem látok más értzelmes megoldást, mint  a kutya részletes kivizsgálását Németországban, vagy itthon.

A leírtak alapján nem kizárt, hogy állatorvosa felsőlégúti fertőzést sejt, erre ajánlhatott antibiotikumos kezelést. A gyógyszert a vizsgálatokat végző, vagy németországi állatorvostól kellene beszerezni )akár az otthon hagyott gyógyszer kipostázásával) – és amennyiben az 5-10 napos kezelés nem hoz gyógyulást, akkor gondolom ismételt kivizsgálásra van szükség Németországban, vagy itthon.

Ismerjük a németországi és a hazai árakat is – de sajnos nem adhatok megnyugtató, vagy bagatellizáló választ.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993