banyek

2016.08.07.

Tisztelt Dorktor Nő/ Úr! 12 mentett ciciusom van. a cicusok különböző koruak 1 évtől 1 hónapig. a cicusok külön vannak tartva, két három napja megy egy két cicának a hasa. Az egyik cicussal voltunk orvosnál mert neki görcsölt a hasa, kiderült, hogy bélgyulladása van, amire kapott gyógyszert, melyet orvos írt fel. Azt mondta hogy adjak a többi cicának normafloret, valamit smecta port javasolt az ételükbe tenni. Ettől tényleg javulnak. Orvosi kezelésben hol kérhetek segítséget, ahol nem olyan magasak a költséget, mert a mentett cicusok orvosi költsége nygyon megterhelő számomra anyagilag. Tud nekem ebben tanácsot adni? Nagyon köszönöm a válaszát! Köszönettel Ilona

A mentett állatok állatorvosi ellátása is lényeges költség tud lenni a pártfogoltak utaztatása, elhelyezése, etetése, gondozása mellett.

A költségek előteremtésében a saját képességek gyorsan kimerülhetnek, a család, barátok segítsége is jó tud ilyenkor jönni. Az állatvédők egy része ügyesen tud gyűjtéseket, aukciókat szervezni internetes közösségi oldalakon,  a bejegyzett állatvédő szervezetek ezt rendszeresen teszik, ők az SzJA 1% begyűjtésében is eredményesek tudnak lenni. Az állatvédő szervezetek egy részének akár alkalmazott állatorvosa is van, méág többüknek van szerződéses állatorvos partnere, akik nem ritkán kedvezményes áron segítenek a mentett állatokon.

Kérdéséből számomra nem derül ki, hogy egyénként, vagy szervezet tagjaként végzi-e állatvédő munkáját, az sem, hogy az ország melyik szegletében tevékenykednek, így természetesen nem tudok állatorvost ajánlani. Részemről a Rákbeteg Állatokért Alapítvány tevékenysége révén daganatos beteg, gazdi nélküli állatokon igyekszünk segíteni lehetőségeinkhez mérten.

/alapitvany

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993