hiányérzet

2016.08.09.

Tisztelt állatorvos! Jövő héten 2,5 éves szuka kutyám ivartalanítása és köldöksérv műtétje lesz. Még soha nem volt műtve egyik kutyusom se így nem tudom mire számítsak. Sajnos itt nálunk a rendelőbe csak a recepciós hölggyel sikerült beszélni ő adta az időpontot is és elmondta a műtét előtti utáni teendőket. Jó lett volna az állatorvossal is megbeszélni a félelmeket, kérdéseket de ez nem jött össze. Szeretném megkérdezni, hogy általánosságban mennyi idő múlva lehet a kutyát műtét után elhozni? Ezek általában órák szoktak lenni? Vagy mitől függ ? Mi mindenképp ott szeretnénk megvárni. Köszönöm szépen hogy ha ön ad választ a kérdésemre.

A legtöbb esetben órákkal a műtét után adják ki a műtét után az állatokat. Ennek az az oka, hogy elkerüljük a frissen műtött állatok mozgatásából, szállításából eredő kockázatokat, és az operált kutyák, macskák stabil, fájdalommentes, jó általános állapotban és  minél kevesebb utókezelést, gyógyszerezést igénylő állapotban kerülhessenek vissza a családi környezetbe.

Nálunk pl egy hasonló műtét esetében az a rutin, hogy reggel 8-11h között érkeznek be az aznapi műtétre hozott állatok, a műtéteket elvégezzük 10-14h között, a műtőből kikerülő betegeket kötözzük, gallérral látjuk el, lecsepeg az infúziós folyadék, megkapják a szükséges gyógyszereiket, mindeközben ellenőrizzük ébredésüket, testhőmérsékletüket … majd délután ill az esti órákban már jó általános állapotban, kezelést, gyógyszerezést nem igényló állapotban saját lábon távoznak a klinikáról a betegek. Azt szoktuk tanácsolni, hogy a hosszú órákat ne a váróban izgulják végig a családtagok, inkább töltsék hasznosan, vagy kellemesen a napot …. de a műtőből kikerült állatok gazdiját telefonon meg szoktuk nyugtatni, hogy minden rendben az ébredezéssel. Ha valaki(k) ennek ellenére a váróban szeretnének izgulni, ezt a döntésüket is tiszteletben tartjuk. Ha valaki kifejezetten azt kéri, hogy a frissen operált állatot közvetlenül a műtét után hazavihesse, akkor elmondjk ennek kockázatait, igyekszünk felkészíteni az esetlegesen felmerülő problémákra és visszaadjuk kedvencét akár közvetlenül a műtőből. Az esetek túlnyomó részében tulajdonosaink megértik, hogy érdemes a délutáni, esti hazamenetelt választani.

Egészen más a helyzet ha nem egy fiatal, egészséges állat tervezett rutin sebészeti beavatkozásáról van szó. Ilyen esetekben z intenzív utókezelés van hogy több napos kórházi bentlakást igényel a betegektől.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993