Görcsi

2016.08.24.

Tisztelt Doktor Úr/Nő, Görcsike jeligével 2016-07-28-án kérdeztem. Remegett a kutyusunk, nem bírt lábra állni…Most két hete tünetmentes, előtte voltak ilyen tünetek 4x, volt amikor csak pár percig, egyszer meg egész éjjel tartott. Görcsike 7 éves ivartalanított yorki lány. Ma voltunk az orvosunknál, készült röntgen és vérvétel is meg volt. A vérvételnél a vese érték nem jó, a röntgenen viszont egyértelműen látszik, hogy a kis szíve meg van nagyobbodva. Fortekor 2,5mg gyógyszert kaptunk, azt kell szednie naponta egy felet, aztán ha az elfogy, vissza kell mennünk megbeszélni a továbbiakat. Kérdésem az lenne a doktor úr azt mondta, hogy a szívizom el van vékonyodva, azért nagyobb a szíve és a veséje nem jó. Mivel mi, mint korábban írtam Németországban lakunk, igaz beszéljük a nyelvet, de azért mindent mi sem értünk, és kérdezni nem tudok úgy, mint magyarul, ezért szeretném megkérdezni Önt, akkor most Görcsikének, szívelégtelensége és veseelégtelensége van? Ahogy olvastam most: DCM dilatációs cardiomyopathia? Mit várhatok a gyógyszeres kezeléstől? Valamint mennyi ideig élhet így? Van esélyünk azért még egy tíz évet együtt tölteni, vagy ebben az esetben ez nem lesz lehetséges? Több helyen azt olvasom csak hónapokkal esetleg évekkel hosszabbítja meg a túlélés esélyét ennél a betegségnél a gyógyszeres kezelés, én nagyon aggódom. Valamint javasol Ön valamiféle speciális tápot vegyünk neki? Esetleg valami vitamint..nem is tudom, amivel jobbá tehetjük az esélyeket, bármit, ami segíthet. Valamint, ha van valami féle speciális táp, amit javasolna a másik yorkink is eheti-e azt? Mivel nekem egész nap előttük van, nem veszem el tőlük, nem is habzsolnak, nincs vele gond. Tudom, ezt sokan nem helyeslik, de nálunk így van. Nagyon várom válaszát, köszönettel és tisztelettel, Andrea

Kedves Gazdi!

Ha lehetséges, akkor a tisztánlátás érdekében a röntgenen kívül egy szívultrahang vizsgálat is segítene a biztos diganózis felállításában, az esélyek latolgatásában, mert ezen mozgás közben is látszana a szív, ahogy az is, hogy van-e szívbillentyű rendellenesség, visszaáramlik-e a vér, stb.

Magyarországon kaphatóak különböző gyógynövényes szív-, veseelégtelenségben hazsnálható készítmények (pl. RX Renal, RX Fromula CV), amelyek jótékonyan kiegészíthetik a gyógyszeres kezelést. Ezen kívül kifejezett szívbeteg,vesebeteg gyógytáp is van, nekünk pl. a Royal Canintól (Royal Canin Cardiac, ROyal Canin Renal).

Ha idejében elkezdik a kezelést, és a kutyus jól is reagál rá, akkor jók az esélyei a hosszú kiegyensúlyozott életre.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993