Sziámi

2016.09.03.

Kedves Doktor Úr, Doktor Nő, A cica 28 hónapos, ivartalanított, lakásban tartott, más állatokkal nem érintkező nőstény sziámi. 2016 március óta kb. havonta jelentkező vakarózás, apró sebek ejtése ennek következtében, a fejen, a fül körüli részen a szemhéj felett. A sebek rendszerint szépen gyógyultak, majd időszakonként újra jelentkeztek. Egy alkalommal a jobb felső szemhéj is bedagadt. A tünetek egyre gyakrabban jelentkeznek, és már a hátsó lábak térdein, a combok ülőrész felöli oldalán is jelentkeznek több négyzetcentinyi területen. Továbbá a testen (háton és a mellrészen is) apró, különálló sebek is találhatóak elszórtan. Állatorvosnál jártunk, véleménye szerint nem ételallergia, ennek ellenére egy hónapon keresztül a real nature “bio” tápját kapta (előtte royal c. indoor, exigent, siamese száraz tápokat, rc. intense beauty es sterilized nedves tápjait és vizes tonhal konzervet kapott), majd miután hazautaztunk (külföldön élünk) váltottunk a royal canine hyppoallergenic (újabb álatorvosi tanácsra) tápjára, amit már 3 hete eszik a macska, de a vakarózás és sebesedés (a vakart területeken szőrhullás) továbbra is elég intenzív. Hazautazásunk előtt féreghajtva és orvosi kontrollon volt a macska, ahol nem állapítottak meg semmi rendelleneset. Jó kedvű, jó étvágyú, viselkedésében nem változott. Az utazási stressz kizárható, a tünetek jóval előtte kezdődtek. Köszönöm szépen a válaszát, Üdv, Aniko Biro

Leírásából úgy érzem, hogy a táplálék allergia esetét ki lehet zárni a bőrtünetek lehetséges okai közül. Sajnos marad még ezen kívül is jónéhány lehetséges allergiás ok (pollen-, kontakt-…) de egy sereg egyéb primer bőrbetegség, esetleg egyéb pl endokrin, belgyógyászati betegség is.

Részletes klinikai vizsgálatokkal lehet szűkíteni a kört, de nem kizárt, hogy bőrgyógyászati, vagy endokrinológiai szakrendelés felkeresésére is szükség lesz.  Előfordulhat, hogy bőrkaparék-, vagy esteleg bőrkimetszés szövettani vizsgálata adja meg a választ.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993