Nyirokcsomo duzzanat

2016.09.06.

Tisztelt Dr. Ur Artur cicank 11 eves. Kivalo egeszsegi allapotnak orrvend. Jelenleg koltozes utan vagyunk. Csaladi hazbol lakasba kerult a cicank. Sajnos a panaszaink is a koltozes ota vannak. Megfazasos tunetekkel vittuk orvoshoz kicsit tobb mint 3hete. Kohogott, rohamszeru prusszkolesei voltak, es ezek mellett a nyirokcsomoi is be voltak dagadva, valadekozott az orra es konnyezett a szeme is. Garatgyulladas volt a diagnozis, melyre kombinalt szurit kapott. Elnyujtott hatasu antibiotikumot, vitaminokkal. Ezt kovetoen 2-3 napra javult is az allapota, aztan ujbol visszaesett. Ekkor ujra elvittuk az orvoshoz aki ismetelten injekciot adott neki. A masodik latogatas ota jobban van ugyan a cica, de a nyirok csomoi meg mindig be vannak dagadva. Nagyon aggodom erte. Ezt leszamitva egy kicsit konnyezik a szeme, neha kohog, de kozel sincsenek olyan tunetei mint korabban. Kedve jo, eszik, iszik rendesen. A vegtermek is oke. Kerdesem az lenne,hogy lehet e allergias a macskaalomra?! Korabban nem hasznalt, kint vegezte a dolgat. Sima egyszeru benonitot vettem neki. Lehet a por a gond? Valamilyen szovodmenye, vagy barmi komoly problemaja lehet neki, ha ez a nyirokcsomo duzzanat tovabbra is fennall? Valaszat elore is nagyon koszonom.

Nagyszerű lenne, ha az alomanyagra lenne allergiás Artur, hiszen így alomváltással, vagy csak egyszerűen a poros alomanyag rostálásával  könnyen meg lehetne oldani a rejtélyt – de sajnos ennek kevés esélyt adok.

Minthogy korábbi életében kijáró cica volt és az adatlap tanúsága szerint nem minden évben kapott védőoltásokat, a legnagyobb veszélyt esetleges vírusfertőzése (leukózis, panleukopénia, macskanátha ….) jelentheti. Ha állatorvosa részletes vizsgálatokkal, benne vírustesztekkel kizárta a vírusfertőzések lehetőségét, úgy a szájüregi/fog, hallójárat- megbetegedések, nyaki terimék meglétét is  érdemes lesz tisztázni.

Önökkel és állatorvosukkal együtt azt remélem, hogy minél gyorsabban kiderül a tünetek háttere és minél könnyebben  megoldható lesz Artur problémája.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993