morgocska

2016.09.21.

Tisztelt Doktor Úr! 6 db 3-5 éves palotapincsi kutyánk van. Eddig még nem voltak betegek. A fiam Bp-ről meglátogatott bennünket egy beagle kutyával. Mint kiderült két nappal később neki kenelköhögése lett. Bp-n kezelte az orvos. A mi kutyáink közül kettő egy héttel később rettenetesen elkezdett köhögni. Orvoshoz vittük őket aki antibiotikumot adott nekik. 3 nappal később még egy kutyánk kezdett köhögni és egy másikon is mutatkoztak enyhén a tünetek. Őket is orvoshoz vittük. Az a kutya aki nagyon köhögött szinte teljesen tünetmentes lett estére, viszont a másik egész este és éjszaka hányt. Másnap vagyis vasárnap újra orvoshoz vittük, ahol kapott hányáscsillapítót. Most már nem hány de teljesen bágyadt, nem eszik, nem iszik, csak fekszik. Mi lehet ennek az oka. Mi a teendőnk? Ez normális? Nagyon köszönöm és várom gyors válaszukat. Tisztelettel: Kónya Miklósné e-mail: [email protected]

Biztosan nem normális, biztosan nem gyógyult meg még a kutya és a teendőjük közé biztosan az is tartozik, hogy jelzik a kutya állapotát állatorvosuknak.

Leírása nekem is azt sugallja, amit kezelőorvosának és Önnek is, vagyis, hogy a pincsi csapaton kennel köhögés vírusa okozott légzőszervi tüneteket. Négy kutya talán tünetmentesen átvészelhette a fertőzést, esetleg szerencsésen el sem kaphatta a vírust, a 2 tüneteket mutató kutya közül egyet  eredményesen gyorsan kikezeltek, a másik pedig a kezelés ellenére súlyosabb állapotba került. Lehet, hogy a szerencsétlenül járt kutyának gyengébb az ellenállóképessége, több gyógyszeres támogatást, időt igényel a gyógyulása, lehet, hogy egyéb problémával, betegséggel is küzd.

Jelezze állatorvosának a tapasztaltakat.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993