sebes kutyafülek

2016.09.25.

Tisztelt Válaszadó! Idős szüleim udvarában él nagyon szeretett két családi kedvencünk. Egyik kutyus tacsi, 14 éves, és 6 hetes korától lakik ott. Ő elég konok öregúr. Kicsi korától egy roti volt a társa, akivel tökéletes párost alkottak. Sajnos azonban a roti itt hagyott minket és helyére pár éve egy menhely felszámolásakor mentettünk ki egy németjuhász keverék fiút. Ő egy igazi „jófej” kutya, nagyon barátságos, kb. 11 éves lehet, de nagyon aktív. Sajnos a kicsi kutya az előző társán kívül nem hajlandó mást elfogadni, így a másik kutyánkat sem. Napi szinten verekednek össze évek óta. Ha a kicsin múlna, szinte folyamatos lenne a harc, sokszor ok nélkül is morog. A nagyobbik kutya higgattságának köszönhető, hogy nincs minden órában verekedés. Szerencsére eddig még igazán komoly sérülések nem történtek, viszont mindkét kutya füle időnként rettenetes állapotba kerül. Komoly sebek vannak rajtuk. Betadinnal folyamatosan kezeljük őket, de azt gyorsan letörlik a fűben. Próbáltuk bekötözni, de pár perc után levették a kötést. Ráadásul nyári időszakban a sebre folyamatosan rászállnak a legyek is. Teljesen tehetetlennek érzem magam, hisz ráadásul én nem ott élek, idős szüleimnek már nem nagyon szeretnék „feladatot osztani”. Már ha egyáltalán bármivel meg is lehetne előzni a sok verekedést, hisz akkor is összekapnak, ha ott vagyunk és szét sem tudjuk őket szedni. Sajnos a kutyákat elkülöníteni sem igazán tudjuk. Illetve nagy nehézséget jelentene a kutyákat orvoshoz vinni folyamatosan a sebek miatt, pedig tudom, hogy az lenne a legjobb. Elnézést a hosszú leírásért, de egyrészt – amennyiben van ilyen – szívesen vennék valamilyen ötletet a verekedések ellen. Másrészt a sebek kezelésre, a legyek távoltartására vonatkozóan is szeretnék tanácsot kérni. Létezik-e olyan szer, amivel távol tudom tartani a legyeket a sebektől? Köszönöm válaszukat, üdvözlettel: Klári

A konok öregúr és a fiatalosabb új jövevény kibékítésében szinte bizonyos, hogy mindkét kutya kasztrációja komoly szerepet játszhatna.

A fülek sérülésének kezelése, légymentesítése ezek után lehet, hogy okafogyottá válik. A légyszezon is lassan véget ér, de addig is a helyi kezelés mellett lehetne olyan cseppeket (pl Advantix)  a kutyára tenni, amely a (kullancs és bolha mellett) a legyeket is távol tartja, és/vagy légy távoltartó spray (Kubatol) kezelést végezni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993