kicsicica

2016.09.27.

Tisztelt Úr/Hölgy! Van egy befogadott cicánk. Kb. 6-8 hetes. Mi vagyunk 3. (temélhetően végleges) gazdik. Előző helyén három másik cicával élt együtt. Úgy tudom, hogy még nem volt oltva. A cica egy hete van nálunk, eddig semmi baj nem volt. Ma reggelre hányt és és hasmenése volt. Egész délelőtt kedvetlen volt, nem evett, csak aludt. Mostanra már evett egy kicsit, de még mindig elégkedvetlen. Kérdésem:1. Mit tegyünk? vigyük–e állatorvoshoz? 2. Biztos többen kérdezték már, de nem találtam a válaszok között: lehet a macskának tejet adni? Nagyon köszönöm válaszát!

1. Egy makkegészséges új jövevény esetében is érdemes néhány napon belül felkeresni állatorvosukat, ha másért nem, akkor a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések, táplálás, és ivartalanítás kérdéseinek tisztázása érdekében. Igen, a mostani helyzetben is el kellene vinni a cicát, hogy kideríthesse a hányás, hasmenés, bágyadtság okát, meggyógyíthassa őt, majd megbeszélhessék a korábban felsoroltakat.

2. A tehén tej néhány cicában hasmenést okoz, a kialakult hasmenést fokozza. A  mostani helyzetben ezért  nem ajánlott a tej adása. Ha túljutottak a jelenlegi gyomor-, bélrendszeri tüneteken, akkor először kis mennyiségben érdemes lenne megpróbálni a cica egyedi érzékenységét a tej etetésekor. Ha nem lesz tőle hasmenés, akkor akár napi szinten kaphat kis mennyiséget. Egy kölyök macska legjobb ha kizárólag, vagy legalább nagyrészt jó minőségű kölyök, majd junior tápot fogyaszt. A tejet egyébként sokszor kemény széklet, obstipáció, fájdalmas széklet ürítés “kezelésére” ajánljuk.

Sok sikert kívánok az új jövevény meggyógyításához, majd felneveléséhez!

Mindehhez hadd ajánljak még egy általános írást honlapunkról:

/macskagazdaknak

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993