Túl sok gyógyszer

2016.10.02.

Tisztelt Doktor úr! 4 éves macskámmal már három hete járunk orvoshoz fogyás, étvágytalanság, levertség és hasmenés tüneteivel. Mindig kapta az antibiotukumot/kedvjavítókat és habár kétszer visszaesett, tegnap úgy tűnt már sokkal jobban van, kezdett úgy viselkedni, mint egészséges korában. Egészen addig amíg el nem vittük a megbeszéltek szerint újra orvoshoz. Megkapta a szurit (a doktor előtte 2 kutyát műtött, ezzel elszaladt az idő és mivel még sokan voltak, gyorsan letudott minket), majd mikor hazaértünk a cicával és kiengettük, enyhén kóválygott. Ma hajnalra panaszos nyávogások közepette, olyan állapotban, mintha be lenne drogozva elbújt és elő sem akar jönni. A kérdésem az lenne, hogy előfordulhat-e, hogy a fent említett tüneteket a túl sok gyógyszer általi mérgezés okozza? Ma reggel szüleim elvitték a fent említett dokihoz, de nem tudom mit mondtak neki, mert ő csak gyorsan beadott neki egy ugyanolyan szurit, mint eddig és annyit mondott, hogy menjünk holnap is.Elnézést kérek a szöveg hosszúságáért, de ez a cica a mindenem és már nem tudom mit csináljak. Előre is köszönöm válaszát!

Leírása és az adatlap alapján bennem sokkal inkább a “túl kevés védőoltás”, mintsem a “túl sok gyógyszer” esete merül fel.

Ha a fiatal kijáró kandúr valóban oltatlan, esetleg nincs ivartalanítva sem, úgy nagy eséllyel képes összeszedni olyan fertőzést, ami ellen az antibiotikumos és lázcsillapító kezelések esetleg csak időleges javulást hoznak, de teljes gyógyulást nem eredményeznek.

Jelezze állatorvosának, hogy nem gyógyult meg a cica, sőt, súlyosbodott az állapota. Részletes vizsgálatokkal (benne esetleg laborvizsgálatok, vírus tesztek, szükség szerint akár képalkotók …) derülhet ki, hogy mi okozza a leírt tüneteket. Ha lesz pontos diagnózis, úgy az esélyeket, megoldási lehetőségeket is pontosabban lehet megítélni.

/macskagazdaknak

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993