Fibrosarcoma

2016.10.04.

Kasztralt main coon cicámat aprilisban mutotték,a biopszia eredmenye fibrosarcoma gr.2,metasztatikus potencial alacsony,a daganatot lymfociták es makrofágok alkotják,mitotikus index kozepes,malignás mesenchymalis neoplazia.Utánna olvastam,hogy az oltásoktol kaphatta ezt.A mutet után kapott synulox finadynet és tolfedinet valamint 2x leszivták a felgyulemlett vért a sebbol.Fél év eltelt azota,de sajnos a héten ismet eszrevettem ugyanott a bal mellso lába felett ,a lapockájánál egy borso meretu golyot.Ismét visszatért a daganat.Mennyi az esélye a túlélésre,ismét viszem kioperáltatni,miért jott újra vissza,meddig lehet ezt igy folytatni,belehalhat?koszonom a választ és a tanácsokat.

A macskák lágyszöveti sarcomáinak egy részét valóban írhatjuk a vakcinák és egyéb injekciók késői hatásának számlájára. Sovány vigasz, hogy a vakcinák és egyéb védőoltások beadása nélkül nagyságrendekkel több cica betegedne meg és pusztulna el a fertőzős és egyéb megbetegedésekben, mint ebben a viszonylag ritkán kialakuló, de agresszív tumor által.

A lágyszöveti sarcomák leginkább helyi kiújulásra hajlamosak, a többször operált esetek azonban nyirokcsomó, vagy akár távoli áttéteket is képezhetnek. Ennek oka az, hogy a sarcomák mikroszkopikus méretű nyúlványokat képeznek környezetükben, ami a legfelkészültebb sebész esetében sem észlelhető műtét közben – így van esély tumor részletek bent maradására. Előfordul, hogy radikális műtéti megoldással, pl amputációval lehet tumormentessé tenni egy beteget.

Önnel és kezelőorvosával együtt én is csak remélem, hogy a második műtéttel meg lehet gyógyítani, tumormentessé lehet tenni a cicát. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a műtéttel a tumor legnagyobb része kikerül, így jó életminőséget és hosszú tünetmentes időszakot lehet nyerni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993