kacsa

2016.10.10.

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő ! Kacsákkal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni.Kb.6-7 évvel ezelőtt vásároltam 2 db kacsát levágás céljából,a levágás elmaradt,mivel én nem tudnám megtenni,s a kacsák a mai napig meg vannak,etetem őket,mert levágni nem tudnám." a nyáron az egyik kacsa rettentő módon elkezdte hullatni a tollát,aztán ez mérséklődött.2 nappal ezelőtt azt vettem észre,hogy ugyanez a kacsa szinte nem tud menni.Ha nagyon fél,akkor úgy tud csak menni,mintha(a térdén,vagy a könyökére támaszkodva ) menne.Kérdeztem az állatorvost,azt mondta,sok mindentől lehet,adjak neki táplálék kiegészítőt(Nutrafortot )adott.Nem igazán hiszem,hogy ez segíteni fog,de megvettem,s adom nekik.Levágni nem tudom.Tettem egy dobozba szalmát,mellé az enni és inni valót,Eszeget ,iszogat.A másik kacsa meg annyira hozzászokott az évek alatt,hogy ő is csak akkor jön ki az ólból,ha a másikat kirakom.Nagyon sajnálom,segíteni szeretnék rajta,de nem tudom lehet-e? Mi lehet a baja? Mit tanácsolnak? Válaszukat előre is megköszönöm:Mária!

Sajnos én sem gondolom, hogy a megkésett takarmánykiegészítő adása meggyógyíthatja a problémát, még akkor sem, ha valóban Ca/P/D-vitamin, vagy egyéb hiánytünet, anyagcsere zavar okozta volna a problémát. Sajnos a kialakult súlyosfokú ortopédiai elváltozások valószínűleg csak rögzítő kötéssel, esetleg műtéttel oldhatóak meg.

A kacsa egyedi részletes vizsgálatával lehetne pontosabbankideríteni, hogy milyen problémával állunk szemben. Az sem kizárt, hogy akár röntgen vizsgálat segíthetne a diagnózishoz. Ha megvan a diagnózis, akkor lehetne az esélyekről, megoldásokról beszélni. Sajnos mindez áldozatokat kíván Önöktől, és senki nem garantálhatja az eredményt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993