Foxi Maxi

2016.10.10.

A problémám a következő: A Foxi kutyám 11 éves és néhány hónappal ezelőtt hasnövekedést tapasztaltunk nála és ezzel egy időben rossz kedvű is lett. Orvoshoz fordultunk, aki sajnos rossz diagnózis mellet adott a kutyának egy erős szívgyógyszert (Digimerck), amitől nagyon rosszul lett. Ismét orvoshoz vittük egy másikhoz, aki ultrahang vizsgálat után közölte, hogy szívének semmi baja, viszont valószínű a májával van probléma. Táplálékkiegészítőket kaptunk májra, vesére. Több hétig jól volt a kutya, de most megint megtelt a hasa vízzel és nehezen lélegzik. Ismét orvoshoz vittük, és kapott vízhajtót valamint vasotop tablettát és káliumot. A gyógyszereket tudjuk neki adni, mert eszik és iszik is, de a hasa egyre nagyobb és már nem nagyon tud aludni, mert csak ül és nem fekszik le. Valószínű ha lefekszik nem kap elég levegőt. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a hasvizet más módszerrel nem lehet esetleg eltávolítani, vagy sajnos ez már nem javul. Köszönöm válaszát! Sára

A hasvízkórt valóban talán  leggyakrabban két ok váltja ki, a szív elégtelen működése, vagy a máj (esetleg lép)  betegségei. Ezért fontos lenne tudni, hogy a kezelés hatására hogyan változtak a máj enzim értékei (vér vizsgálat), valamint azt is, hogy a máj az ultrahang vizsgálat során nagyobbnak, vagy kisebbnek mutatkozott-e illetve voltak-e benne gócos elváltozások. Az hasi ultrahang mellett a 3D képalkotók is segíthetnének.

A hasüregi folyadék lebocsátása életmentő lehet, gyors megönnyebbülést okozhat, és ezen túlmenően a lebocsátott folyadékot is érdemes megvizsgálni fehérje tartalom és az üledék citológiai vizsgálata szempontjából. Az említett vizsgálatokon kívül fontos klinikai jel lehet az is, hogy milyen gyors ütemben termelődik újra a folyadék a hasüregben.

Jelezze állatorvosának az állapot rosszabbodást és kérje további segítségét.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993