Nagyon aggódom Mayálrt

2016.10.14.

Tisztelt állatorvos! A 11 éves Angol Cocker Spánielem elkezdett köhögni,majd pár nap múlva vér és alvadt vért is köhögött/köpött,és gennyszag áradt a szájából,láza is volt.Elvittem az állatorvosunkhoz,de nem igazán talált semmit..a kutyám nem jelzett fájdalmat,semmilyen tályog,gyulladás nem látszik a szájában..A vért is csak tippelte,hogy talán az ínyéből jön..A szemei kb vérben úsznak,és mintha azok is gennyesek lennének.Az orvosunk felírt Dalacin 150 mg kapszulát,de 3 nap után leállította róla,mert valószínűleg érzékeny rá,annyira kiütötte szegényt.Jelenleg nem kap semmilyen gyógyszert.Eszik,iszik,rengeteget alszik,de érdeklődő,mégis kába és le van lassulva,láza már nincs,se vér,és a gennyszag is elmúlt. De még mindig nem a régi,és nagyon aggódom miatta.Az orvosunk azt mondta,hogy várjunk..De mégis mire? Egy hete tart ez az állapot a kutyámnál,a szemei egyre csúnyábbak,nem levert,inkább kába,zavart..A kutyám süket és vak is,mégis mindig feltalálta magát,most meg nem ismerek rá. Tanácsot szeretnék kérni,hogy hogyan tovább? Köszönöm!

A tünetek javulása ellenére egyetértek azzal, hogy a jelenleg is fennálló bágyadtság miatt alaposan ki kellene vizsgálni a 11 éves, csak veszettség ellen oltott spániel szukát. A leírt tüneteket számtalan gyulladásos-, degeneratív-, de akár onkológiai betegség is okozhatja, még a mérgezéseket sem lehet kizárni.

Számomra az sem világos, hogy ivartalanított-e, ha igen, mikor ivartalanították, volt-e, van-e emlőtumora, esetleg más duzzanata a kutyának. Állatorvosa a kórelőzményi adatok ismeretében, akár ismételt részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, laborvizsgálatok, képelkaotók, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok ….) tudja szűkíteni a kört, majd megtalálni az oko(ka)t. Ezután lehetséges a kutya esélyeit, megoldásait megbeszélni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993