Boxer

2016.10.21.

Üdvözlöm. Kivizsgaltattam egy Pesti orvossal is a “vandorsantasag”okat az 5-hónapos kutyamnal panostitis. Megröngenezte. Ismét felmerűl bennem a kérdés és azért mert talan érdemleges valaszt itt sem kaptam sajnos. Ez megfelelő étel csökkentéssel a kiskutya vékonyan tartasaval okozhat e maradandó “karokat” vagy sem? Illetve egy ilyen gyulladas elősegiti e a dp. Kialakulasat vagy sem? Előre is köszönöm megtisztelő valaszat.

Pedig természetesen a vizsgálatokat elvégző állatorvos adhatja a leginkább érdemleges választ, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Egy hasonló állatorvos válaszol rovat maximum általános támpontokat adhat.

A nagy- és óriás testű kutyák fiatal egyedeinek a növekedés intenzív korszakában a megfelelő csontváz-, ízületi- és izom rendszer fejlődéséhez a táplálás (fehérje, zsír, szénhidrát, rost, makro/mikro elemek, vitaminok …) , tartás, mozgatás …. harmóniája szükséges. Ezt a harmóniát a részletek ismerete nélkül csak nagy szerencsével lehetséges  egyetlen elem ajánlásásával (pl csökkentett fehérjebevitel, sok rost,  vagy “vékonyan tartás”, vagy sok mozgás, vagy kevesebb mozgás, vagy egy kálcium/foszfor/D3vitamin készítmény adása …. vagy ….) megteremteni. Vizsgáló állatorvosának a részletek ismeretében (mit eszik a kutya, mennyit és mimódon mozog a kutya, mennyire fejlett a kutya, milyen a kondíciója, csontok/ízülete/izmok állapota, mi látható a röntgen felvételeken ….???) esélye van konkrét javaslatot tenni a megoldás felé.

Az elhanyagolt, súlyosfokú, hosszasan és visszatérően fennálló panostitis a későbbiekben okozhat többféle csontváz-, ízületi elváltozást, akár könyök-, vagy csípőízületi diszpláziát is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993