Bravecto

2016.10.25.

Tisztelt Doktor úr! Egy nagyon kedves ismerősöm szerint a bravecto tablattát betiltották amerikában, májkárosító hatása, ill. túl sok haláleset regisztrációja miatt. Nagyon féltem a yorki kutyusomat (4 éve ezt adok neki). nem szeretném elveszíteni. Ön mit gondol a szer használatáról? megtisztelő válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel: Bősze Barbara

Nem tudok a Bravecto USA forgalmazásának betiltásáról és igazság szerint nincs végleges, kialakult véleményem a szer használatának esetleges veszélyeiről sem.

Időről-időre felröppennek aggályok a Bravecto májkárosító hatásával, újabban akár epilepsziát okozó hatásával kapcsolatosan is – de az én legjobb tudomásom szerint ezek nem nyertek bizonyítást. Állatorvosok egy része nem csak a kutyatartó tulajdonosok felé ajánlja a terméket, de saját kutyáira, munkatársai kutyáira is használja – más állatorvosok nem így tesznek. Ha a személyes véleményemre kíváncsi én saját kutyáimra bőrre cseppenthető oldatokat használok a külső élősködők elleni védekezésben, és első körben ezeket ajánlom ügyfeleinknek is. Jóllehet, időről-időre felröppennek aggályok bőrre cseppenthető szerek eseteiben is ……  de ha belegondol így van ez a hölgyek fogamzásgátló tablettáinak esetében, de még az Aspirin tabletta esetében is.

A paraziták elleni rendszeres védekezést is legjobb, ha állatorvosával közösen bezsélik meg, “szabják testre”, mert a kutya egyedi érzékenységétől, esetleges meglévő idült betegségektől,  a tartás/élőhely körülményeitől nagymértékben függ.

/allateledel-felszereles-2/kullancsellenes-szerek-osszehasonlitas/kutyaknak-kullancs-bolha-ellen

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993