Gallér vagy keserűspray

2016.10.28.

Tisztel Doktor úr/nő! 2 db 8 hónapos újfullandi/németjuhász keverék kutyámat 4 nappal ezelőtt ívartalanítattam sajnos azóta már a 6.-ik gallért szedik le magukról teljesen mindegy hogy együtt vannak-e vagy külön addig küzdenek amig leszedik magukról vagy darabokra nem törik. Kértem az állatorvosomtól keserű sprayt azzal fújom a sebüket de az orvosom szerint önmagában kevés kellene a gallér de legutóbb is 2 óra alatt leszedték magukrólúgy hogy állandó felügyelet mellett vannak. Kérdésem az lenne hogy van-e esetleg más megoldás vagy hat-e annyit a keserű spray hogy ne gyulladjon be a seb (nem nagyon nyalogatják de nem tudom mennyi az amitől begyullad és mennyitől nem) Tegnap volt nálunk az orvos azt mondta szép a sebük nincs begyulladva de nem tudom erőltessem-e továbbra is a gallért vagy ennyi idő után elég a spray…Válaszát előre is köszönöm.

Előfordul, hogy egy-egy kutya nem tűri a gallért és még a gazdi hathatós jelenlétével, “nemtetszésnyilvánításával” , akár fenyítéssel sem sikerül a helyén tartani …

A keserűspray is lehet megoldás. Sajnos ennek az esélyét innen éppúg nem tudom megítélni, ahogyan Önök és állatorvosuk sem.

Lehet a hasfali sebet fedőkötéssel, azt Ramofix hálóval, és/vagy rövidujjú pólóval is védeni.

És lehet a gallér helyett (mellett!) nyakmerevítőt is felhelyezni a kutyákra.

Végső esetekben a kórházi ketrecnyugalom, esetleg huzamos nyugtatószerek (pl Sedalin) adása hozhat megoldást.

…. és vannak egyedek, amelyek gallér nélkül (lobmentes seb esetében, gyulladáscsökkentők esetleg antibiotikum adása mellett …) nem nyalogatják a sebet.

 

Tehát van lehetőség a galléron túl is. A legrosszabb biztosan az lenne, ha újra kellene varrni egyik, vagy mindkét kutya sebét és ezzel kezdődhetne újra a sebgyógyulás folyamata.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993