Kisfiú Mopsz

2016.11.02.

Üdvözlöm! Adott egy kisfiú Mopsz kutyus (11.27.-én 1 éves), aki a tegnapi séta folyamán sajnos beütött a kis buksiját. Az egész történet úgy kezdődött, hogy a másik oldalon kiszúrt egy szintén sétáló kutyust, ennek következtében mind a két fél elkezdett egymás után érdeklődni, az en kis butosom annyira túlzásba vitte ezt az érdeklődést, hogy kiszakadt az úttestre -persze pórázon volt-, és én ilyedtemben a kelletténél erősebben meghúztam a pórázt, és abban a lendületben, az utcán parkoló autóba csúnyán beütötte a fejét. Ez után megnéztem a fejét, vérzett valamilye, de nem tudtam megállapítani, hogy mégis milye. A történtek után haza mentünk, ugyanúgy viselkedett ahogyan szokott. Ma viszont miután megette a reggelijét, egésznap kedvetlen volt, amikor elmentünk otthonrol, haza érve azt láttuk, hogy a reggeli adagját mindet kihányta. Ennek érdekében nem kapott ebédet, csak vacsorára kapott 2 szál virslit. Viszont 1-2 órára rá azt is kihányta, és nincs valami jó passzban. Mit tudok tenni ilyenkor? Ez a hirtelen ütődés befolyásolja a hányást is? Lehet hozzá köze? Ugyan akkor az udvarban ahol jelenleg lakunk van pár cica is, akik nem hiszem h tartoznak valakihez, mindennap arra megyünk ki, hogy vagy szét van szedve a szemetes az ajtónk mellett, vagy szét van pisilve az ajtó körül minden. Arra gondoltam, hogy ezektől az utca macskáktól kapott valamit el. Mindenképp forduljak vele orvoshoz? Vagy hagyjam ki a holnapi reggelit, ebédet és vacsorát? Nagyon félek, hogy valami komolyabb:(

Előfordulhat, hogy a koponya trauma nem csak bőrsérülést okozott, hanem agyrázkódástis, ennek következménye lehet a bágyadtság, kedvetlenség és hányogatás. A vérzés eredetét is tisztázni kell, hiszen leírásából számomra sem derül ki, hogy a vérzés esetleg nem a száküregbő, orrüregből, esetleg a hallójáratokból ered-e.

És persze az sem kizárt, hogy a “buksi beütése” legfeljebb csak felületes bőrsérülést okozott – és a többi tünetet (bágyadtság, kedvetlenség és hányogatás) a balesettől teljesen független betegség okozza.

Nem lehet más a válaszom, minthogy forduljon állatorvosához és kérje a Mopszi kivizsgálását.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993