Mázli

2016.11.03.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Házicicám 10,5 éves.3.emeleten lakunk,életében nem találkozott más macsekokkal csak akkor amikor kb.4 hónaposan hazahoztuk.Kb.másfél hónapja suttyomban pörköltet evett,s utána nagyon odalett.Hiába evett minden visszajött és hányás után szinte azonnal sugárban jött vízszerűen a széklete.Állatorvoshoz vittük,kapott injekciót 2X és egy fekete pasztát.Gondolom székletfogót.A helyzet azonban nem változott.Az addigi csodaszép cica fogyott és fogyott.Bár volt miből,az általam adott szárazakat nem ette meg.Eddig a halas volt a kedvenc,de a medencéjénél kitépdeste a szőrt,ebből arra gondoltam,hogy tápallergiás.A doktornő pulykás,nyulas,bárányos tápot ajánlott.Azt mondta,ha éhes lesz megeszi.Nos,ez a cica inkább éhen hal,mintsem egyen ezekből.Tovább fogyott,még jó,hogy volt miből. 5.5kg-ról indultunk és most 4 kg.Visszavittem újra,mert nagyon sovány volt.Úgy volt,hogy cukorra vesz tőle vért,de ez nem ment,mert nem jött a vér és szinte azonnal bealvadt.Annyit azért letudott venni,hogy egy vérvizsgálatra elég.Másnap jött a lesújtó hír,hogy macska leukózisa van.A trombocitaszám 35!Egy cica 10 évig hordozhatja ezt a vírust úgyhogy ezidő alatt nem találkozott más cicákkal?Azóta a Vetri Dmg-t adom neki napi 0.5ml.És kiderült,hogy éhes ez a cica,csak nem azt adtam neki,amit megenne.Most nedves tápot adok(Happy cat,Royal canin)kis szárazzal keverve.Nincs hányás,nincs hasmenés,igaz a mennyiséget csökkentettem,de naponta 5X kap. Mit tehetnék a trombocita szám növelése érdekében? Mit tanácsol a vérkép javítása érdekében?Tényleg macska leukózisa van?Beoltva nincs.Válaszát előre is köszönöm.

Nincs biztos mentő ötletem a nem fiatal, bizonyítottan leukózisos, nem kizárt, hogy egyéb betegségekkel is küzdő cica meggyógyítása, de még tüneti enyhítése ügyében sem. Sajnos a cica sorsa, esetleges esélyei csak a követő vizsgálatok (ismételt laborvizsgálatok, vírustesztek, képalkotók …) eredményeiből derülhet ki.

Nagyon fontos, sőt reménykeltő az, hogy megtalálta azt a táplálékot, amit elfogyaszt a cica. Nem kizárt, hogy a visszatérő étvágy, és táplálékkiegészítő (Vetri DMG)  önmagában segíti a hematológiai paraméterek javulásában.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993