Cicaorr

2016.11.06.

Tisztelt Dr. Helyes, Dr. Balogh! Cicám orrán levő fura képződmény kapcsán kérem segítségüket. Egy regisztrálatlan chippel rendelkező, lesoványodott, hosszú ideje kóborló, mostanra fitt felnőtt,22 ezüst pöttyös (ex-)cicalányt menhelyen keresztül sikerült örökbefogadnunk. Mivel másik lakásban tartott cica mellé hoztuk, leukózis és fiv felv tesztet is kértem, mind negatív eredményt adott. Számos egészségügyi panasza elmúlt már (fogkövesség, szájfekély, szőrhullás, fogvesztés, fülatka, stb), mostanra szép, magabiztos macska lett belőle. Viszont orrán levő, 1 gombostűnyi és 2 elkülönülő fekete pörkös pötty nem akar múlni. Olyan, mint egy seb, ami nem gyógyul, időnként leesik róla a pörk majd újraképződik, alatta sima fekete bőr és kis szőr látható, nem vérzik. Látszólag a cicát nem zavarja, de hamarosan megyünk kontrollra és szeretném tudni, hogyan érdemes kivizsgálni a dolgot? Amikor korábban kérdeztem, orvosunk legyintett rá, hiszen volt ennél nagyobb baja is szegénykének elég. ezért szeretném tudni, mennyire lehet komoly gond belőle? Segítségét köszönöm! Tisztelettel, N.

Leírása alapján bennem is elsősorban lokális gyulladásos eredetű kis bőrfekélyek jelennek meg, aminek lehet a hátterében sérülés, allergia, helyi bakteriális, gombás fertőzés …  Ha nem fekete bőrterületet írt volna az elváltozások területén, akkor állatorvosa sem legyintett volna, hanem átbeszélték  volna a laphámrák lehetőségét is.

Önökkel együtt azt remélem, hogy az orrtükrön, vagy orrháton észlelt apró, pörkösödő képletek gyógyulnak, megoldódnak és a befogadott cica egészségben élvezi nyugdíjas éveit megmetnőjével. A kontol vizsgálaton már kicsit tisztábban fognak látni ezügyben is. Ha mégsem gyógyul kellő ütemben az elváltozás, úgy állatorvosával remélhetőleg gyoran diagnózisra jutnak, és ezután felszámolják ezt a kellemetlenséget is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993