Marci cica

2016.11.08.

Tisztelt állatorvos!Marci cicámnál hetekkel ezelött azt vettük észre hogy mellső jobb lábára sántít,így elvittük állatorvoshoz,ahol kiderült hogy a cica lázas is,kapott fájdalomcsillapítót és antibiotikumot is.3 nap múlva az egyik nyirokcsomója megnagyobodott,nem evett,nem ivott és a mellső lába helyett már a hátsó lábára sántított.Megint kapott antibiotikumot illetve fájdalomcsillapítót plusz infúziót.A nyirokcsomó megnagyobbodás már elmúlt,a lábára se sántít már de még mindig nem hajlandó inni ,ezért óránként adunk neki tű nélküli fecskendővel 10ml vizet,enni is alig eszik és rettentően le van fogyva.Csináltattunk vérvizsgálatot is ahol kiderült hogy nagyon alacsony a fehérvérsejt száma.Az állatorvos szerint a cica vérszegény.A mai napon pedig azt vettük észre hogy fáj a hasa ha hozzá érünk,illetve a széklete is nyálkás,véres.Mit lehetne tenni a javulása érdekében?Az állatorvos szerint sokat segítene ha kicsit elkezdene hízni illetve erősödne az immunrendszere..mivel etessem hogy megerősödjön?nagyon fontos számunkra a cica,nem akarjuk elveszíteni :(előre is köszönöm a segítségét!

Az adatlap szerint a csak kertben tartott felnőtt kandúr oltatlan. Ez atény, a leírt tünetekkel együtt eléggé valószínűsíti, hogy komolyan veendő vírusos fertőzése lehet a Marcinak. A többi otthoni macska is veszélyben lehet.

A pontosabb diagnózishoz részletes kivizsgálás (fizikális vizsgálatok, vírustesztek, laborvizsgálatok, esetleg képalkotók …) szükséges. Ha lesz pontosabb diagnózis, akkor lehet az esélyekről és megoldásokról beszélni.

Az otthoni etetésben nehéz tanácsot adni egy felnőtt, kialakult ízlésű, házi kosztot (is) evő cica esetében. Több prémium táp gyártó (Hill’s, Rocal Canin …) kínál jó minőségű roboráló és gyógytápokat, de ennek kiválasztásához is tudni kellene a cica jelenlegi állapotát. Nem kizárt, hogy intenzív kórházi ápolásra van szükség.

/macskagazdaknak

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993