aggódom

2016.11.11.

Tisztelt Doktor Úr! A 8 éves kutyámat ma egy hete műtötték egy faggyúmirigy daganatot távolítottak el. A vágás elég nagy, kb. 10 cm.Szépen gyógyulgat, 4 nap múlva visszük vissza varratszedésre. A problémám az lenne, hogy a műtét óta nyugalmi helyzetben, pihenésnél és alvásnál is nagyon szaporán és kapkodva veszi a levegőt, néha felnyüszít. Sokat pihen, alszik még mindig napközben is,szinte egész nap,ha fent van akkor nyugtalan, elég sokszor odakap a varrat felé, de le van kötve hogy ne tudja nyalogatni, viszont eszik és iszik rendesen. Visszavittem két napja emiatt az orvoshoz, meghallgatta a szívét, lázat is mért, semmi rendelleneset nem észlelt. A műtét előtt a vérvétel eredménye is tökéletes volt. Nagyon aggaszt ez a ziháló gyors levegővétel, a kilégzésnél hangosabban lehet hallani. Még mindig ennyire fájhat neki vagy ideges lehet a seb miatt? A segítségét szeretném kérni hogy mi okozhatja? E-mail címre szeretném kérni a választ. Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Ágnes

Leírása alapján nekem is eszembe jutott, hogy a gyógyuló seb, hegszövet okozta fájdalom, diszkomfort érzet megszűntetésére esetleg még szükség lehet gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapító szerekre.

A másik lehetőség az, hogy a műtét után (esetleg a műtét okozta stressz okán) légúti, esetleg szív/keringési megbetegedés jelentkezett a kutyának.

A faggyúmirigyből induló tumorok nagyobb része jóindulatú, de a karcinómák is csak ritkán és a betegség igen késői szakaszában adnak távoli áttéteket – ezért a mllüregi áttét jelenléte igen valószínűtlen.

Azt gondolom, hogy a varratopk eltávolítása miatt nemsokára amúgyis újra jelentkeznek állatorvosuknál. Szerintem ossza meg újra aggodalmát vele, és kérje  a kutya részletes kivizsgálását, hogy kiderülhessen az új tünetek háttere.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993