laevolac

2016.11.13.

Üdvözlöm, kutya – cica beöntésre mennyi a Laevolac szirup adagja? Megszűnt a Klistier, ezért kérdezném, a dokim ezt ajánlotta. Vagy önök mivel helyettesítik? Köszönettel: Zsófi

A Laevolac szirupot elsősorba szájon át naponta egy alkalommal szokás adni a székrekedés tüneti kezelésére kutyának és macskának is. Nem tartom kizártnak, hogy állatorvosa a Laevolac kúpot ajánlotta, és azt sem, hogy mégis a szirupot és mégis végbélen keresztül – de ezesetben kérdezzen rá az adagra minthogy én nagy eséllyel tévedhetek a kutya és a macska korának, testtömegének, esetleges társbetegségeinek a székrekedés okának, időtratamának … ismerete hiányában.

A székrekedés kutyákban és macskákban is gyakori főleg táplálási hibák, kevés mozgás esetében, ezért id érthető, hogy idős, beteg kutyákban és macskákban halmozottan fordul elő. Az enyhe, táplálási hibából, kevés mozgásből  adódó esetek a helyes táplálással töb mozgatással természetesen rendeződnek. Megszokott bélsár lágyító tápanyagok a tej, és tejtermékek mellett a gyümölcsfélék, olajos hal ill egyéb nagy oljatartalmú ételek. Klistier hiányában ey állatorvosi rendelőben sem hiba, ha paraffin olaj ill paraffin olajos langyos vízzel történik a beöntés.

Székrekedést olyan betegségek is okozhatnak, mint pl idegentest, bélcsavarodás/béllefűződés, hasüregi/medencei terimék …. ezért talán nem veszi tőlem rossz néven ha azt írom, kérdezze meg kezelőorvosától, hogy milyen adagban illetve szájon át, vagy végbélen át ajánlja-e  a Laevolac szirupot a kutyának illetve a cicának.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993