szőrtüszőatka-kór

2016.11.20.

Tisztelt Cím! Szuka labrador retriever kutyamnal az allatorvosunk kb 1 eve szortuszoatka-kort allapitott meg, amikor mondtam neki, hogy mindig viszket a kutya farka tove (a hata felol), amit azert gondolok, mert amikor simogatom, mindig “mutatja” hogy ott vakarjam meg neki, es amikor megvakarom, latszik a kutyan, hogy viszket neki. Az allatorvos neostomosan Ampullat irt fel, a kezelest par hetente ismeteltuk a nyaron, 1 l vizhez 1 ampulla, es telre mindig alabbhagy ez a viszketes. Szerencse, mert telen nem tudnank kezelni, mert kinti kutya. A neostomosan gyartoja, a Ceva-Phylaxia kepviseloje azt valaszolta, hogy a helyet nem szukseges vele kezelni, csak a kutyat, igy mast nem tudunk tenni. Az egyik kerdesem az lenne, hogy megfelelo-e a neostomosannal kezelni. Szeretnek egy masodik velemenyt is arrol, hogy pontosan mi lenne a legjobb a kutyam szamara. A masik kerdesem csak egy rovidke kerdes lenne, igaz-e hogy vannak nagyfoku kulso kulonbsegek a brit es az amerikai labrador kozott, mint pl az izomtomeg, a magassag, a tomzsiseg, a fej alakja. (Ugyanis hajlamos vagyok a sulyat az elozo kutyamehoz hasonlitani, aki labrador es magyar vizsla kevereke volt, es inkabb hasonlitott az internet szerint az amerikai labradorra (kevesebb es barnabb szor, karcsubb test, agarosabb fej). Koszonettel: Nemeth Noemi

1.) A szőrtüsző atka minden egészséges kutyában is jelen van, attól véglegesen megszabadulni nem reális célkitűzés. Ha az 1 éve történt diagnózishoz képest most nem látszik helyi tünet, akkor én nem gondolom, hogy szőrtüsző atka ügyben bármi teendője lenne. A faroktő símogatása, vakargatása a legtöbb kutyának tetszene, és a legtöbb kutya reakciója hasonló lenne, mint amit leírt. A külső paraziták elleni folyamatos védekezés megválasztásában is érdemes állatorvosával konzultálnia. Ehhez egy kis segítség lehet a honlapunkon elérhető táblázatt:

/allateledel-felszereles-2/kullancsellenes-szerek-osszehasonlitas/kutyaknak-kullancs-bolha-ellen

2.) A labradorok fenotípusos megjelenésében van különbség az amerikai és brit tenyésztői szervezetek standardjai között, ezeket a legjobb, ha az eredeti honlapok friss közléseiben olvassa. Az előző labi-magyar vizsla keverékkel történő összehasonlítás érdekes megfigyelés lehet, de ezen túlmenően nem tudok erre érdemben reagálni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993