fontos

2016.11.28.

Tisztelt Budafoki Állatgyógyászati Központ! 2 éves huskymon lehetett észrevenni 2 napja, hogy gyenge, néha-néha feljajdul,nem engedi, hogy hozzáérjenek, amint leugrik valahonnan, mind a négy lába fáj, szemeit alig bírja kinyitni, felállni nehézkesen tud. Amint észrevettük, elvittük állatorvoshoz, ahol kitisztították a bal fülét, és adtak rá fülcseppet, melyet naponta 1x kell a fülébe csepegtetni, mivel be van gyulladva, továbbá a bűzmirigyei is megvoltak duzzadva, de azokat is kitisztította az állatorvos. Azzal jöttünk el, hogy majd 1 hét múlva visszamegyünk, azonban folyamatosan azt látjuk rajta, hogy teljesen letargiában van, alig mozog (amikor igen, akkor nem sántít, rendesen felváltott lábakkal kocog, de nem fut), sokat fekszik, ahogy hozzáérünk a lábaihoz, főként a hátsó combjainak fölső részéhez, rögtön elhúzza, vagy feljajdul, lassan reagál, a fejét alig tudja mozgatni, mintha a nyaka is fájna, sőt még azt is lehetett látni, hogy fekvés közben reszketett a feje. Lázmérőnk nincs még sajnos, de megnéztük az orrát, hasát, lehelletét, semelyik se volt túlságosan meleg, rendesen eszik és iszik. Sajnos attól félünk, hogy más baja is van a fülgyulladás, illetve a bűzmirigy problémán túl, és ezért írok Önöknek, hogy mit tanácsolnak? Mi lehet még a baj? Köszönöm előre is a segítséget!

Leírása alapján bizony lehetséges, hogy a hallójárat- és bűzmirigy gyulladás még nem oldódott meg, azt esetleg más alapbetegség (pl allergia?) okozza – és annak is megvan az esélye, hogy más betegség is jelen van a kutyában, ami az elfekvést, fájdalmakat okozza.

Jelezze állatorvosának a megfigyeléseit és kérje a kutya részletes kivizsgálását. Remélem könnyen diagnosztizálható és kezelhető betegségek jelentkeztek a kutyán.

/kutyagazdaknak

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993