Mike újra

2016.11.28.

Üdvözlöm.Már máskor is kértem segítséget ezzel a jeligével. Problémám :Mike egy légutakat tekintve többször műtött francia buldog,két éves.A műtétek előtt állandóan hányt.Azóta ez normalizálódott,heti egy-kétalkalomra.Korábban aggasztottak az esténként hallható hasi zörejek,arra azt mondták,hogy az állandó eröltetett hányások miatt ugyn. slindig cardiája van és a gázok és a híg gyomortartalom mozog a gyomorszáj és a nyelőcső utolsó szakasza között,ezt hallom,ez kezelést nem igényel,műtétet pedig nem ajánl.Ez van,hogy alig hallható,van hogy intenzívebb. Most viszont pár napja megint sűrűsödnek a hányások,leginkább megint hevesebb mozgások esetén. Az étvágya jó,mint mindig. Mivel próbáljam csillapítani a hányást?Én azt tapasztalom amikor időváltozás van,ő is labilissá válik.A mai napig ötször eszik speciális áztatott hills id tápot kisebb adagokban szemenként kézből,függőleges etetési módszerrel.Köszönöm válaszát előre.

Nem emlékszem, hogy korábban mit válaszoltam a Mike problémáira, de mostani kérdésére nem tudok magabiztosan nagy okosságot írni. Talán csak néhány általánosságot.

Ha a Mike felső légúti rendellenességeit, szűkületeit már többször operálták, akkor reményeim szerint az orrés-, az orrjáratok is kellően átjárható, a lágy szájpadlás sem nyúlik túl és talán a garat fala sem szűkíti a légutakat.

Ha elfogadjuk az idült cardia elváltoltozást és az ezzel járó heti 1-2 hányogatást, nem kizárt, hogy ezt időszakposan felsőlégúti fertőzések súlyosbítják, ebből adódhat a gyakoribb hányogatás. Ezesetben a flső légúti fertőzést érdemes lehet tünetileg kezelni.

A korábbi heti 1-2 alkalommal történő, de újabban még gyakoribb  hányás részemről lehet a korábbi műtétektől nagymértékben független okból is. Ez szerintem friss részletes vizsgálatokat igényelhet teljes laborral és képalkotókkal.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993