Buksi

2016.12.03.

Üdvözlöm.Buksi kutyusunk alig mult 1 éves. Korábban gazdás volt de a baromfit annyira nem szerette így elajándékozták. Állítólag egészséges volt, bár az első napoktól voltak furcsaságai. Néha fulladozott, folyt a szeme, sokat lihegett. Voltunk állatorvosnál, csináltattunk vérképet és mellkasröntgent. A vérkép alapján enyhe eosinofilia, a röntgen szerint légcső szűkülete is van. Az orvos szerint allergiás is, ezért elimináciős diétát tartunk. Vasárnap este hirtelen eldugult az orra, olyan mintha tele lenne. Néha savós váladék kicseppen. A kutya próbálná kifújni leszívni ami miatt szinte fuldoklik. Ha liheg semmi baja. Visszvittük orvoshoz aki prednisolont írt fel neki napi 2 szemrt. 3 nap múlva ismét visszavittük mert egész este és éjszaka szürcsögött és fulladt.Ma délután köhögött is. Most antibiotikumot is kapott a szteroid mellé. De szerinte nem megfázás mert nem lázas. Feltételezi hogy a légcső szűkület miatt van. Ha a gyógyszerek nem hatnak neki itt megállt a tudománya. Az lenne a kérdésem hogy lehet ez megfázás?Kinti benti kutya, a múlt héten is a mínuszokban rohangált és minfig a kinti hideg vizet issza. Én nem hiszem hogy a légcső szűkület okozná, mert tény hogy voltak néha eddig is fulladásos rohamai de az orra nem volt taknyos. Az orrdugulás és az orrfolyás este és éjszaka sokkal erősebb, olyankor nagyon szenved a kutya. Az antibiotikum kezelés mennyi idő után kezd hatni? Válaszát köszönöm.

Igazság szerint már illett volna javulst hoznia a leírt tüneti kezelésnek.

Leírása alapján az sem kizárt, hogy idegentest, vagy növedék okozza a hirtelen kialakuló (rosszabbodó) és tüneti kezelésre nem reagáló betegséget. Ezt endoszkópos vizsgálattal (esetleg 3D képalkotó eljárással) lehetne tisztázni.

Jelezze állatorvosa felé a kialakult helyzetet. Neki lehet még mentő ötlete antibiotikum váltással, esetleg nyákoldó szer adásával – de nem kizárt, hogy nagy műszeres vizsgálatra lesz szükség a tünetek tisztázása érdekében.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993