Benny

2016.12.06.

Tisztelt Doktor Úr! Három hete kezdődött a kutyámnál, hogy nyálkás, habosat hány és véres széklete, hasmenése van. Még az első észlelésnél orvoshoz vittem. Kapott két injekciót és gyógyszert. (Sajnos a nevére már nem emlékszem, de valamilyen antibiotikum volt, tíz szemes) Jobban is lett, de egy hét után újra véres volt a széklete. Ekkor kapott Klion-t. Amitől ismét jobban lett, de pár nap múlva újra habos, véreset hányt és a széklete is újra véres volt. Ismét orvoshoz vittem, ahol vért vettek és az eredmény rendben volt. Majd széklet mintát is kértek. Annak az eredményére jelenleg is várok. Sajnos még mindig nincs rendben a kutyus. Érthetetlen számomra, hogy napokig minden rendben, étvágy, széklet, kedély, stb… Aztán ismét egy nagyon pici hányás és véres széklet jelentkezik. Gyógyszert már nem szed, de a betegség kezdete óta diéták van. (Rizs, csirkemell) Ön szerint mi lehet a probléma, illetve mit tehetek még a kutyáért? Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel, E. Zoltán

Érthető az aggodalma, hiszen a hányás/hasmenéses betegségek túlnyomó része tüneti kezelésre néhány nap alatt rendeződni szokott. Sajnos azonban jónéhány olyan betegség is van, amelyik hasonló tünetekkel jelentkezik, ritkábban fordul elő, nehezebben diagnosztizálható és másként kezelendő.

Állatorvosával együtt a vérlaborral és a széklet minta vizsgálatával nekikezdtek a betegség pontosabb diagnosztizálásának. Remélhetőleg ez elegendő lesz a pontos betegség megállapításához és nem lesz szükség további labor-, esetleg képalkotó-, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokra. Ha meglesz a diagnózis, azzal pontosabbá válnak az esélyek, megoldások is.

A diéta mellett biztosan nem árthat, ha széntablettát, Bolus adstringesnt esetleg más nyálkahártya nyugtató szert kap a kutya, yoghur/kefír vagy más Lactobacillus/Bifidus tartalmú kiegészítés is hazsnos lehet – de ezt is érdemes egyeztetni állatorvosával.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993