Benny

2016.12.07.

Tisztelt Doktor Úr! Három hete kezdődött a kutyámnál, hogy nyálkás, habosat hány és véres széklete, hasmenése van. Még az első észlelésnél orvoshoz vittem. Kapott két injekciót és gyógyszert. (Sajnos a nevére már nem emlékszem, de valamilyen antibiotikum volt, tíz szemes) Jobban is lett, de egy hét után újra véres volt a széklete. Ekkor kapott Klion-t. Amitől ismét jobban lett, de pár nap múlva újra habos, véreset hányt és a széklete is újra véres volt. Ismét orvoshoz vittem, ahol vért vettek és az eredmény rendben volt. Majd széklet mintát is kértek. Annak az eredményére jelenleg is várok. Sajnos még mindig nincs rendben a kutyus. Érthetetlen számomra, hogy napokig minden rendben, étvágy, széklet, kedély, stb… Aztán ismét egy nagyon pici hányás és véres széklet jelentkezik. Gyógyszert már nem szed, de a betegség kezdete óta diéták van. (Rizs, csirkemell) Ön szerint mi lehet a probléma, illetve mit tehetek még a kutyáért? Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel, E. Zoltán

Nem kizárt, hogy a széklet vizsgálatának eredménye már nyomra vezető lesz  –  de lehetséges, hogy megismétetelt laborvizsgálatok, képalkotók (ultrahang, röntgen, endoszkóp, …. 3D eljárások …) vagy más kiegészítő vizsgálatok segítségévelé lehetséges csak megtalálni az okot.

A hányogatás és a (véres hasmenést) számtalan fertőző (parazitás-, bakteriális, vírusos …) és nem-fertőző (gyomor/bél fekély, növedék, idegentest, helyzetválzozás ….,  allergia …. toxikózis …. hasnyálmirigy gyulladás,  máj ill  vese elégtelenség  ….) okozhat, sajnos az esetek egy részében nem egyszerű, sőt néha kifejezetten trükkös a diagnózishoz vezető út ember és állat esetében egyaránt. Nem ajánlhatok mást, mint az átgondolt, részletes kivizsgálást.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993