Francia bulldog

2016.12.12.

Tisztelt Doktor Úr! Adott 1 éves francia bulldog kan kutyusunk. Egyik reggel mondhatni mindenféle előjel nélkül a kutya nem mozdult fekhelyéről, teste kihűlt, és kínkeserves üvöltő hangot hallatott már egy ideje, a fekhelyét több helyen széthányta. Állatorvoshoz vittük, a laborértékei nagyon rosszak voltak, a cukra például 23. Kapott infúziót, UH-t amin nem találtak semmit, illetve inzulint. A cukra lassan, két nap alatt ment le 11-re, most 8. Többi értéke normalizálódott. Viszont a kutyus “kómaszerű” állapotban van. Kézközelségre ugyan pislog, a ketrec egyik végéből átvonszolja magát a másikba, de már 4 napja csak ennyit csinál, megemeli magát, és kész. Az orvos a cukorbetegséget elvetette, amint megtudta, a kazánházban éjszakázik a kutyus. Előtérbe került a szénmonoxid mérgezés, de a kutyus fél méterre fekszik a nyitott ajtótól immáron két hónapja ebben a hidegben. CO-jelző készülékünk nem mutat mérges gázt a helyiségben. Az orvos szerint “károsodott az agya”, elaltatná. Mi másban gondolkodjunk, mi kerülhet még szóba? Mégis cukorbeteg lenne? Inzulint csak egyszer kapott első nap, azóta nem. Esetleg hasnyálmirigy-gond? Mérgezést kizárnám, csak tápot evett aznap, nem etettük, és nem is volt idegen helyen. Kullancsot csakugyan kizártuk, mindenféle oltást időben megkapott. Bármilyen ötlet reményt adhat. Üdvözlettel!

Leírása alapján a cukorbetegség szinte bizonyosan jelen van a kutyában. A cukorbetegség ilyen magas glükóz éérték esetében szinte bizonyosan folyamatos inzulin kezelést és szinte folyamatos állatorvosi felügyeletet igényel.

Emellett természetesen akár több kórkép is szerepet játszhat.

A kutya részletes kivizsgálása segíthet megtalálni a baj forrását, ezután az esélyeket is tennivalókat is meg lehet beszélni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993