csivava

2016.12.21.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 5 éves szuka fajtiszta csivavámnál az utóbbi fél évben egyre sűrűbben a következőket tapasztaljuk: Először éjszakánként, mostanában már a nap bármely szakaszában előfordul, hogy az állat nyugtalan, zavarodott, remeg és fejével körző mozgást végez, azt folyamatosan hátra hajtja, valamint ide-oda kapkodja. Rémültnek tűnik, állandó foglalkozást igényel, nem tud aludni, fekvésből hirtelen feláll, majd elrohan, aztán visszajön és ezt újra eljátssza. Semmi más tünetet nem mutat, az utóbbi időben alig aludtunk ez miatt. Mi alacsony vércukorszintre gondolunk, viszont nem iszik több vizet, mint korábban, normálisan eszik, tápot illetve főtt csirkemellet,aprólékot. Sokat foglalkozunk vele, a levegőn is annyit van, amennyit akar. Állatorvos még nem látta, mivel nem rendel akkor, amikor előjön nála ez a probléma. Nagyon aggódunk, hogy valami idegrendszeri betegség áll a háttérben. Sajnos az interneten nem találtam semmi ehhez hasonló tünetegyüttest. Semmilyen trauma, vagy dolog nem történt vele, ami ezt kiválthatná. Remélem, hogy tud valami tanácsot adni vagy segíteni! Válaszát előre is köszönöm! Egy aggódó gazdi

Leírása alapján akár az alacsony vércukor-szint is szerepet játszhat – ezt állatorvosuk néhány perc alatt ellenőrizni tudja. Sajnos azonban többféle neurológiai betegség (epilepszia, koponyaüregi térfoglaló folyamatok …) gyanúja is jogosan felmerül, és ezek kiderítése sokszor nem egyszerű, labor-, és kiegészítő vizsgálat igényes folyamat lehet.

Ha csinálnak néhány rövid, jellemző videót az észlelt tünetekről, azzal sokat segítenek állatorvosuknak.

Segíteni semmiképpen nem tudok a távolból, és a valami tanács is csak az lehet, hogy kezdjenek neki a részletes kivizsgálásnak.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993