struvit kő

2016.12.28.

Tisztelt Doktorúr\Doktornő! Egy tibeti spániel kistestű kutyusunk van.Másodjára kellett struvit hólyagkővel műteni,elsőre nem volt begyulladva a hólyagja,de volt egy nagy meg sok kicsi kő benne.minden rendben volt,szepen felgyógyult.Kapott gyógytápot,a royal canine urinary S\o-t.egy darabig ette,de az utóbbi időben már nehezen,meg keveset evett belőle.Megint jelentkeztek a tünetek es kiderült h megint meg kell műteni,meg is műtöttek,katetereztek,átmosták a hólyagját kapott infúziót es több fajta antibiotikumot.A kedve jó.gyorsan gyógyul,csak az a próblema hogy ugyanugy sokat jár pisilni mindig ingere van.Ez normális?mert az elöző mütetnel ilyet nem tapasztaltunk.A másik kerdesem az lenne hogy a táp amit most eszik le lehet e csererni?Aki műtötte azt mondta hogy egy erőssebb táp kellene neki.Ön melyiket javasolja?Tudna tanácsot adni ez ügyben?Előre is köszönöm!

Nem világos számomra, hogy mennyi idő telt el a két műtét között és az sem, hogy a jelenlegi gyakori vizelés mennyi idővel tart még a 2. műtét után, a két hólyagmetszés után  mennyire heges a hólyag, mennyiben deformált, heges ….  és az is fontos, hogy a jelenlegi kövek szintén struvitok-e mennyi és mekkorák voltak ….

Jelezze állatorvosának a jelenlegi észlelését, miszerint még mindig gyakori a vizelet ürítés. Gondolom, ő kontrol vizsgálatokat fog javasolni, hogy kiderülhessen, van-e még gyulladás a húgyutakban, van-e teendő vele. A RC mellett több gyártó is a piacon van struvit kövek megelőzésére alkalmas tápokkal és vannak táplálékkieglszítők is, amelyek jól használhatóak ebben a betegségben. Állatorvosával közösen érdemes kitalálniuk a kutyus betegségének további kontrolálását, beleértve a rendszeres ellenőrző vizsgálatokat, etetést, kiegészítő kezeléseket és életmódot is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993