Szindi

2017.01.07.

Tisztelt doktor Úr/ Nő! December 20-án vettem észre, hogy a cicánk kimarad a játékokból, kedvetlen. 24-én már nem tudott rá állni a hátsó két lábára, fájt neki és "vonított", amikor hozzáértünk, megemeltük. 27-én elvittük állatorvoshoz, aki azt mondta hogy érhette valami trauma gerincét, de elváltozást ő nem érzékel rajta. Adott neki fájdalomcsillapítót, meg gyulladáscsökkentőt. Két nap múlva visszavittük, úgy tűnt jobban van. Helyre állt valami reflex. Csak sajnos 31-én megint vihettük az orvoshoz, mert teljesen megmerevedett a hátsó lába. Akkor megismételte a gyógyszeres kezelést és hétfőre visszahívott. Viszont nem ő rendelt, hanem egy fiatal kollégája, aki B vitamint adott neki, és azt mondta hogy már így is rengeteg gyógyszert kapott. Ezért én már nem merem vissza vinni (és sajnos anyagilag sem engedhetem meg magamnak hogy két naponta 4-5000-os vizitekre járjak). Megint nagyon fáj neki. Úgy jár mintha egy nagyon öreg cica lenne, és amikor az alomba megy el is szokott dőlni. Nagyon rossz így látni. Egész nap fekszik, viszont étvágya szerencsére van, inni viszont nem igazán iszik. Mit javasol? Azt reméltem az idő segít neki, ha ez valami gyulladás, de nem úgy tűnik. Nagyon aggódom. Köszönöm a segítségét!

Nem tudom eloszlatni az aggodalmait, és nem gondolom, hogy az idő lesz a segítségükre.

A viszonylag olcsó tüneti kezelések esélyét kimerítették, de sajnos ez nem vezetett eredményre az Ünnepek közötti rossz időszakban.

Állatorvosa a cica részletes vizsgálatával tudja kideríteni, hogy mi kozhatjaa leírt tüneteket – és ezután derülhet ki, hogy mi a teendő, illetve mik az esélyek a gyógyulásra. A részletes vizsgálatok között nem kizárt, hogy szükség lesz fizikális vizsgálatokra, laborvizsgálatokra, vírustesztekre és akár képalkotókra is, hogy kiderlessen a fiatal nőstény betegsége. Sajnos ez sem olcsó mulatság. Ha sikerül kikezelni a cicát a mostani betegségéből, akkor pedig megbeszélhetik a lakásban tartott cica védőoltsainak s parazitamentesítésének lépéseit, majd az ivartalanítást is.

/macskagazdaknak

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993