Rozmaring

2017.01.29.

A kiscicát 2,5 hónaposan hoztuk el, nőstény, fajtatiszta perzsa, egyszer volt féreghajtva, a törzskönyvében biofel PCH oltás szerepel, a tenyésztő szerint a szülők is kaptak oltást, de az oltási könyvüket nem láttuk. Mi 8 másik felnőtt macskát számoltunk össze, amikor a kicsiért mentünk, a testvéreit nem láttuk de tudomásunk szerint 3an voltak ebben az alomban. Tőlünk az első 2napon azt a winston pástétomot kapta, amit a tenyésztő adott, a nyers csirkenyakat azonban kidobtam, mert büdös volt, az edény pedig koszos, amiben kaptuk. Az orvos tanácsára jelenleg Royal Canin Kitten alus és száraztápot kap a kiscica. Az állatorvos szerint a kiscica valószínűleg férges és súlyos légúti fertőzést kapott. Arra gyanakszik, hogy a nyers hús lehet felelős a fertőzés összeszedésében és nem ajánlja a macskák nyers hússal való táplálását. Azt szeretnénk tudni, hogy valóban nem szabad-e macskáknak nyers húst adni? Szabad-e a macskáknak emberi gyógyszert adni, mint például B-vitamint és Sumomed szirupot? (A fenti adatokat azért nem küldtem, mert a panaszok leírása alatt ki lehet tölteni egy űrlapot erre vonatkozóan!)

Nézze, akár a nyers hús etetést (BARF) is lehet jól alkalmazni, és azzal jó tenyésztési, tartási eredményeket elérni akár kutyáknál, akár macskáknál, ha azt kifogástalan, friss alapanyagokkal, higiénikusan teszik.  Az Ön leírása alapján osztom állatorvosa gyanúját, hogy ezesetben nem minden  történt tökéletesen. A nyersetetés mellett lehet a házilagos főzőcskét is tökéletesen csinálni, de a legegyszerűbb, legbiztonságosabb módszer egy prémium táp (pl a RC)  melletti választás lehet.

Ha állatorvosának van megalapozott gyanúja, akkor van kezelési javaslata is. Én nem javaslom, hogy a tenyésztő javaslata alapján humán gyógyszerekkel  kezeljék a kölyköt. Akár súlyos bélféreg-, Giardia-, Salmonella-, Coli- ….. bélfertőzés és bármilyen légúti fertőzés esetén előfordulhat, hogy intenzív kezelésre és hosszú időre van szükség a gyógyuláshoz. Mindehhez kívánok sok szerencsét és kitartást!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993