Szindi

2017.02.02.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egyik ivartalanított kislány cicánknak,aki 9 hónapos karácsony előtt fokozatosan leépült a hátsó testrésze. Két állatorvos is látta már, készült róla röntgen és szívultrahang is, de tanácstalanok. A vérképe ellentmondásos. Időnként gyulladáscsökkentő injekcióra javult az állapota, és napokra lábra állt, aztán hirtelen visszaesett. Carprox fájdalomcsillapítót kapott, illetve Medrol tablettát, de erről most leállított minket a kezelőorvos. Elvileg semmilyen traumatikus eset nem érte. Lakásban tartott macska. Szeretnénk megkérdezni, hogy találkozott-e már hasonló esettel macskáknál. Amennyiben tud, kérem segítsen. A vérképét is elküldöm, amennyiben foglalkozik az esettel! Előre is köszönjük, hogy időt szakít a levelünk elolvasására. Róth Mónika és Badics Gábor

Ha a két kolléga által elvégzett fizikális vizsgálatok, vérkép, röntgen és szívultrahang nem bizonyult elégségesnek a cica tüneteinek kiderítésére, akkor célszerű további vizsgálatokat végezni.

Nem tudom milyen paramétereket mértek a vérmintákból,  illetve neurológiai-, ortopédiai fizikális vizsgálatok is rendelkezésre állnak-e. Ultrahang vizsgálat a hasüregről is készült? Ha a röntgen nem lát elváltozásokat a gerinc-, medence-, hátulsó végtagok területén, nem kizárt, hogy CT, MRI, vagy hybrdid képalkotó lokalizálja a probléma okát.

Biztos vagyok abban, hogy kezelő állatorvosai is találkoztak már hátulsó testfél gyengeséggel akár fiatal macskán is. Azonban, ha állatorvosai nem tudnak diagnózisra jutni a rendelkezésre álló adatokból, úgy az nekem, vagy másnak sem fog sikerülni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993