Óriásbébi

2017.02.06.

Kiscicám már 13 hetes de a mai napig szopna ha tehetné. A gond ezzel csak az, hogy nagyjából 7 hetes volt amikor az utcáról magunkhoz vettük így cicamama híján sajnos nem igazán van erre lehetősége. Van a szomszédnál ugyan egy kölykös macska aki el is fogadja a kicsit de valahogy tőle nem szeretne, sokkal inkább nálam és a páromnál próbálkozik, a kezünkön, az arcunkon dagaszt és közben szopással próbálkozik még úgy is, hogy nyilván nem igazán van gyümölcse a dolognak. Volt, hogy amikor aludtam addig próbálkozott amíg sebes nem lett a helye a kinézett pontnak. Nem tudom, hogy mit tudnánk vele csinálni, próbáltuk elhajtani, hagytuk neki hátha megunja de csak jön és jön mindig amikor éppen nem játszadozik. Bekenni majdnem az egész testünket valami nem finommal nem tudom hogy tudnánk kivitelezni. A cica egyébként lány, féreghajtva van, oltásait most kezdi és prémium macskatápot eszik ami folyton van neki kirakva így éhes sem lehet. Kérem adjon valami tanácsot, hogy mégis mit kezdhetnénk vele mert ez azt hiszem nem épp a normális viselkedés egy ennyi idős kiscicától.

Eléggé megszokott, gyakori viselkedés akár felnőtt macskáknál is a dagasztás, dorombolás közbeni szopás, akár a macskafekhelyen, akár bútorkárpiton, ágynemű sarkán, gazdi ruhááján …. és igen akár a gazdi bőrén. Néhány egyeden egészen elmélyül, szinte állandósul ez a szokás.

Sajnos nincs olyan általános módszer, amivel biztosan le lehet szoktatni. Én sem bíztatom természetesen a bőrük, vagy az ágynemű bekenésével, impregnálásával. Macskatulajdonosként sem tudok jobb megoldást, mint elhárítani, megakadályozni a ruhánk, bőrünk szopását.

Az sem kizárt, hogy az ivaréréssel, majd ivartalanítással elmarad ez a kellemetléen viselkedés, de őszintén szólva vannak egyedek, amelyek felnőtt korukban is űzik ezt a szokást.

Macskatartóknak

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993