sok ivás 3.

2017.02.18.

Jónapot, biztos lehet ilyen jókedvű és eleven a kutya, hogyha hónapok óta azon betegségei lennének, amiket Ön felsorolt? /Szóval a tippjeim: veseelégtelenség (ennek is számtalan konkrét betegség lehet az oka!), májelégtelenség (ennek is!), húgyúti fertőzések, szívelégtelenség, toxikózisok, portoszisztémás sönt, perzisztáló Botallo vezeték okozta nyelőcső lefűződés …/ Ezek elég súlyosak, nem gondolja? És a dokim tényleg csak cukrot és koleszterint mért, mert másra nem tudott gondolni ezen tünetekkel. Köszönöm!

Sejtettem, hogy a Dr House-t akarja velem játszani …..

Higgye el nekem, hogy mindegyik felsorolt betegségnek vannak enyhe, igen nehezen diagnosztizálható fokozatú – és persze van nagyon súlyos, sőt akár fatális, alig vagy nem befolyásolható változata is. És a két véglet között a számtalan átmenet. Tehát igen, a vese-, máj-, szívelégtelenségnek, toxikózisoknak …. és mindegyik általam felsorolt tünetegyüttesnek, betegségnek vannak olyan enyhe változatai, ami hónapokig “csak” hányogatássl, fogyással, sok vízivással  … mellette jókedvvel, játszadozással jelentkezik.

Tudja, ahogyan a nyaki sérülés is lehet szinte lényegtelen felületes hámra korlátozódó horzsolás …..  és fültől-fülig a nyakcsigolyákig tartó metszés. Azzal, hogy nyaki sérülés nem sokat mondtunk, a súlyossága a banálistól a fatálisig terjedhet.

Sőt sajnos az egyszeri, normál tartományben mért vér glükóz érték (fruktózamin nélkül) nem zárja ki a diabeteszt. Ahogyan az egyszer megmért szérum kortizol szint megfelelősége sem zárja ki a Cushing-ot.

Abban persze igaza van, hogy a levélváltásunk pontosan igazolja, hogy az észlelt tünetek hátterét nem lehet kiötletelni, kitalálni, azt sajnos ki kell vizsgálni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993