RIP Maya

2017.02.18.

10eves szuka spanielem 2napja kicsit gyenge volt alig evett, 2x hanyt a 2nap alatt, de ilyen kis levertesege volt mar nem aggodtunk. De ma delutan nagyon hirtelen rosszul lett bekakilt es nem tudott labra allni a fejet se tudta megemelni.Angliaban elunk azonnal vittemorvoshoz, az inye bevolt dagadva verkeringese rossz, az egyik szeme is rossz allapotban volt illetve kemeny puffadt volt a hasa. Verkepet es rontgent csinaltak a verkep rendben volt de a rontgenen valamilyen daganatszeruseg volt lathato de az orvos nem tudta megmondani hogy daganat vagy valamilyen fertozes lehet csak mutet alapjan tudott volna megbizonyosodni errol, de mivel azt mondta hogy nagyonkockazatos a mutet az altatas mellett kellene dontenunk. Es az en dragam el lett altatva. 🙁 azota olvasgattam gyomorcsavarodasrol, zart mehgyulladasrol es beldaganatokrol, de fogalmam sincs hogy melyikre gondolhatnek a tunetek alapjan. ill nagyon konnyezett es az orra is folyt neha hanyni probalt de nem sikerult neki viszont kakilni tudott. A kerdesem az hogy onnek mi a velemenye? elore is koszonom, bar teny hogy ot mar nem hozhatom vissza, talan onmagam akarom megnyugtatni 🙁

A leírtak alapján és a röntgenfelvételen rajzolódó hasüregi terime alapján valóban nem lehet többet, biztosabbat állítani a Maya betegségéről. Az ő életében a további vizsgálatok pl hasüregi ultrahang, de főleg CT és szövettan, sőt legbiztosabban a hasüregi laparatomia tudta volna feltárni a kutya pontos megbetegedését, és ezzel derülhettek volna ki az esélyek … vagy az esélytelenség a gyógyulásra. Az eutanázia után pedig a boncolás és ehhez kapcsolódó esetleges kiegészítő vizsgálatok (szövettan …) tudta volna kétséget kizáróan tisztázni a betegsége(ke)t.

Valójában nemcsak, hogy nem hozhatjuk vissza a Mayát, de kitalálni, rámutatni sem lehet ennél pontosabban a betegségére. Nem fogja vigasztalni az sem, hogy egy fejlődő hasnyálmirigy tumor mellett is lehet gennyes méhgyulladás, és a petefészek tumor sem mentesít a gyomorcsavarodástól … sőt inkább növeli annak esélyeit. Lehetne folytani a sort, ötletelést hosszasan, de nincs értelme.

Sajnálom a történteket, Mayát és Önt is, de senki emberfia nem találhatja ki a ennyi adat alapján a pontos betegsége(ke)t. Mielőbbi megnyugvást kívánok.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993