Mimicica

2017.02.25.

Tisztelt Dr Ur! Valaszara jelzem, hogy Mimi ivartalanitott cicus, mas cicakat nem szeret, a teruleterol elhajtja oket, de verekedni nem szokott, legalabbis meg nem jott haza soha sebekkel. A FIP elleni vedooltasrol kerdeznek meg, mert mostanaban felroppent az a hir a neten, hogy bevontak, mert hatastalan. Az en cicam is azert nincs beoltva ellene mert az allatorvosunk azt mondja mar regota, hogy semmit nem er es nem is talalkozott a kornyekunkon ilyen megbetegedessel. Ha most sikerul kideriteni a betegségét es jo esetben meggyogyul, akkor erdemes beoltatni ellene vagy tenyleg nem ved semmit. Mennyire ragaszkodjak hozza, hogy deritsuk ki milyen virus / a labor velemenye es az allatorvosunk is virusra gondol/ mert az orvos szerint mindegy h milyen virus, egy a kezelese mindegyiknek. Nagyon osszetett vervizsgalatot csinaltak neki, de azt nem tudom, hogy lyme korra neztek- e. Mar ket mapja kertem a dr not, hogy nezze meg volt e ilyen vizsgalat, de meg nem sikerult neki megnezni. Nalam itt van az. Eredmeny, de nem tudom mi ennek a vizsgalatnak neve. Esetleg abban tudna-e segiteni, hogy mit keressek az eredmenyek kozott? Koszonom szepen!

Köszönöm szépen a kiegészítéseket, további információt. Az nagyszerű, ha ivartalanított  a Mimi, és az is, ha képes megvédeni magát a nézeteltérések során – de még egy csak lakásban tartott cica is jó ha megkaphat bizonyos védőoltásokat, a kijáró cicáknál pedig még több betegség ellen érdemes az oltásokat beadatni (és a parazitamentesítéseket rendszeresen elvégezni).

A FIP vakcina valóban nem ad tökéletes védelmet, márcsak ezért is csak a nem fertőzött egyedek oltását szoktuk javasolni és csak akkor, ha fertőzött környezetben él.

Nem szívesen vállalkozom arra, hogy leletet értelmezzem, ezt a vizsgálatot elvégeztető, az esetet és a körülményeket sokkal jobban ismerő kolléga sokkal pontosabban meg tudja tenni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993