Boxer

2017.02.25.

Üdvözlöm. Egy szamomra kellemetlen kérdéssel fordulok önhöz. Régebben irtam egy 9-hónapos boxer kölyökről önnek hogy kb 4hónaposan csonthartya gyulladast diagnosztizaltak nala ez kezelésekre javúlt de vissza vissza esett az allapota sajnos.Ekkor döntöttem úgy hónapokkal késöbb hogy ujra röngeneztetem. A helyi rendelőintézet nem talalt elvaltozast,ezek tudataban rendkivűl megörültem. De sajnos nem vagyok orvos csak egy laikus allattartó és tovabra is lattam hogy a kutyamnak iszonyatosan faj a laba,sok esetben ra sem lépett. Igy ugy döntöttem tovabb lépek és egy specialis ortopédussal nézetem meg. Sajnos beigazolodott a gyanum és mindkét vallban sulyos elvaltozast tapasztalt amire töbszazezres műtéti költségen sem tudott 100%gyógyulast igérni max jo esélyeket. Ezek alapjan napokig “agyaltam”és mivel a pénztalcam sem igazan engedhette ezt meg meg ott volt az a nem 100%-os garancia. Ugy döntöttem elengedem becsülettel hisz ha egy előrehaladott korú allat lett volna azt mondom korlatozott mozgassal fajdalomcsillapitasal éldegélhetett volna. De egy 9életerőr egyedet nem akarok “fogsagban”tartanitartani

Én pedig azt gondolom, hogy már kialakult véleménye van a történtekről, legfeljebb valamiféle megerősítést vár tőlem csak. Nyilván Önnek megvan a joga ahhoz, hogy egy általam ismeretlen helyszínen és körülmények között elvégzett eutanáziát “barbár” cselekedetnek nyilvánítson, és esetleg más alkalommal más szakemberhez forduljon. Én azonban nem követem el azt a hibát, hogy a körülmények ismerete nélkül nyilvánosan véleményt alkossak.

Hasonlóan a leírása alapján, a körülmények ismerete nélkül én Önt sem fogom “barbár”, vagy akár csak felelőtlen állattartónak sem gondolni, pláne annak  nevezni. Ha azonban mások olvassák a leírását, sokukban felmerül, hogy miért kért “ilyen könnyen”  eutanáziát, miért nem “harcolt jobban” a kutyáért.  Persze ugyanezek az emberek tőlem is számonkérhetik, hogy miért nem keltem ki a “barbár” eutanázia és az eutanáziát kérő tulajdonos ellen.

Sajnálom a történteket, elsősorban azt, hogy a kutyát nem sikerült rendbehozni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
rend[email protected]kisallatbudafok.hu

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993