Zeusz

2017.03.02.

Tisztelt Doktor Úr! 7-8 hónapos kandúr cicám titokzatos betegsége miatt fordulok most Önhöz. Állatorvosról állatorvosra járunk és mindenki azt válaszolja, hogy fogalma sincs mi a gond, persze miután már otthagytam egy csomó pénzt. Tehát a cicám kb 4-5 hónapos volt mikor befogadtam egy menhelyről, addig utcán élt. Amióta nálam van kizárólag benti macska. Mikor hozzám került köhögött, nehezen nyelt, lázas volt és hallani lehetett rajta, hogy nehezen veszi a levegőt, köhögnie kéne. (Szapora légzése nincs mint a HCM-es macskáknak). Elmentem vele különböző orvosokhoz, leírnám eddig miket kapott. Elkezdték egy 5 napos Augmentin kúrával, amivel annyit értünk el hogy a láza lement.Megröntgenezték ahol nem láttak semmit. Ott a rendelőben adtak neki egy Dexadreson injekciót és Advocate cseppet. Itthon Bisolvon port kellett neki adnom és Enroxil tablettát szedett 8 napig. Ennek kb 1 hónapja, semmi sem történt. az étvágya és a kedve jó, nem hány. Ijesztgettek már FIP-pel, tüdőférgességgel, asztmával, de mindenről csak találgattak. Önnek lenne esetleg ötlete a röntgenen kívül? Köszönöm szépen, tisztelettel Murányi Réka

Tehát a tüneti kezeléssel “csak” lázmentessé sikerült tenni  a cicát, de megmaradt a nehezített, szapora légzés …

Anélkül, hogy ijesztgetni szeretném én ennyi adat alapján csak azt tudom mondani, hogy hasonló tüneteket igen sokféle veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhat.

Ahogyan eddigi állatorvosai sem, úgy én pláne nem vághatom rá, hogy mi okozhatja a Zeusz tüneteit.Ha azonban bármelyik állatorvosa részletes vizsgálatokat végezhet (fizikális vizsgálatok, labor, vírustesztek, képalkotók … esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok …) akkor nagy valószínűséggel bármelyikük kiderítheti a cica betegségét, és ezzel az esélyek, megoldások is kiderülhetnek.

Sajnálom, hogy eddig nem sikerült kideríteni a tünetek okát, cicában, kutyában, emberben egyaránt előfordul, hogy nem egyszerű az út a diagnózis felé.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993