családtag a kutyus

2017.03.14.

Szép napot ! Van egy 3 éves németjuhász kutyusunk ,akinek másfél éve..jellemzően tavaszal és összel, intenzívebben jelentkezik viszketés foltokban szőrhullás ! Tavaly nyáron már labor börkaparék vizsgálat.. állitólag bör gomba.. gyógyszer horror áron..azért fejezem igy ki magam, mert nem hogy használt volna… hanem minden mellék hatást is produkált..azt hittük már elpusztul.. már enni sem volt hajlandó… pedig előtte kézből adtam be neki bármit ! A 2 combján farán lerágta a bőrt husig… szenvedtem vele együtt. tehetetlenül néztem szenvedését.. ! Altatáson gondolkozott a doki.. lassan már mi is feladtuk..de nem tudtuk elengedni még.. Ösz óta havonta csepegtetjük az advocate cseppel és ugy nézett ki… talán..javulás!! De ma már megint látom a kis kopasz foltokat a fülén.. és kezd vakarózni!!!! Mi lehet ez ?? Mit tehetek?? Összefügghet-e esetleg a tüzeléssel / tüzelés közeledtével ?? Köszönöm tanácsát !!

Sokféle gombaellenes kezelés létezik, ezek nagyobb része hatékony és tolerálható mellékhatásokkal jár, és nem feltétlenül kerül vagyonokba.

Igen, könnyen lehetséges, hogy a nem ivartalanított fiatal szuka petefészek/méh elváltozásai okozzák a visszatérő szőr és bőrtüneteket. Mint ahogyan ezen kívül is sokféle parazitás, gombás, bakteriális bőrbetegség, allergiák, autoimmun és endokrin betegségek okozhatnak hasonló tüneteket.

Azzal biztosan érdemes kezdeni, hogy ivartalanítják a kutyát (ezzel nem kizárt, hogy megoldódik a rejtály, de legalább egy sereg további gondot megelőzhetnek), megkapja a veszettség mellé a kombinált védőoltást is, és folytatják a parazitaellenes kezeléseket a kertben tartott kutyán. A kutya pihenőhelyét is érdemes lehet ellenőrizni,  cserélni, vagy kitakarítani és fertőtleníteni. Ha ezzel nem oldódnak meg a tünetek, akkor pedig részletes kivizsgálással érdemes kideríteni, hogy mi lehet az ok.

Kutyatartóknak

Gondolatok az ivartalanításról

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993