Fiona

2017.03.20.

T.Állatorvos! Van egy 1 éves amerikai akita kutyusunk,aki 2 hete a játék hevében futás közben egy rossz lépés következtében megsérült a jobb hátsó lábán.Vonyított,sántitott és recsegett a lába. Elvittük egy kórházba,ahol megröntgenezték,de ezen eltérést nem láttak,így adtak egy Meloxidyl nevű gyógyszert és elküldtek,hogy ha nem javul 1 hét múlva menjünk vissza. Mivel nem javult,pár nap múlva elvittük egy másik orvoshoz aki végigtapogatta és megtalálta a recsegés okát.Azt mondta,hogy ahol az achilles a sarokcsonthoz rögzül,ott van a sérülés.Bekötözte,próbálta rögzíteni a lábát,de az sajnos másnapra nagyon feldagadt,mert szoros lett a kötés.Azóta fáslival és a rövid sétákra egyéb módon is rögzítjük a lábát.Sajnos 1-2 naponta így is ha rosszul lép akkor reccsen a lába és olyankor pár lépés erejéig felhúzza.Ettől eltekintve teljesen használja a lábát. Érdeklődni szeretnék,hogy van-e esélye annak,hogy ezzel az a konzervatív megoldással meggyógyul a kutyus lába,vagy mindenképpen műtét szükséges?Érdekelne az is,hogy amikor a reccsenés van,olyankor újra sérül-e,vagy ez nem feltétlenül jelenti ezt? Természetesen ha van rá mód,szeretnénk elkerülni a műtétet,de ártani sem szeretnénk neki!Mennyi ideig lehet próbálkozni ilyen konzervatív megoldással,hogy nagyobb bajt ne csináljunk! Várom válaszukat és előre is nagyon köszönöm! Üdv. P.Veronika

Számomra leírása alapján megítélhetetlen, hogy a konzervatív kezelésnek van-e esélye rendezni a folyamatot. Felteszem, hogy igen, mivel két kolléga is megvizsgálhatta a kutyát és esélyesnek tartotta ezt a módszert.

Azt gondolom, hogy kérdésére a pontos választ a kezelő kollégák – és az idő fogja megválaszolni. A kontrol vizsgálatok során, ha nem tapasztalnak javulást, akkor szükség lesz a műtétre. A mozgás közben tapasztalt reccsenő hang számomra nem jelenti egyértelműen a rosszabbodást, vagy rásérülést, de ezt is említsék a következő kontrol alkalmával.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993