siófoki

2017.03.20.

isztelt Szakértő! Cicám (11hónap,ivartalanított szobafiú) tegnap lenyelt egy 30cm-es madzagot,amit véletlenül elől hagytam.Amint észleltem állatorvoshoz vittem, ahol hidrogén peroxidos oldatot fecskendeztek a szájába (két fecskendőnyit is), hogy hányást indukáljanak,majd mivel ez nem hatott xylazine injekciót kapott.Ezután a második hányásra kiöklendezte a golyóba összeált madzagot.Kapott savlekötőt és gyulladáscsökkentőt,hányáscsillapítótt (nem tudom mit).Ennek ellenére egész nap hányt a cica,rövidebb hosszabb közökkel vagy 10szer is. Már a második hányása piros, átlátzó nyálkás volt, majd a későbbiek is rózsaszín habosak. Este tudta újra fogadni az ügyeletes orvos. Az orvos szerint a hányás a hánytató kezelés mellékhatása, adott neki további antibiotikumot, hányáscsillapítót, szteroidot, gyomor nyálkshártyvédőt. Ez kb 36 órája volt. Azóta eddig nem hányt a cica,de étvágya nem nagyon van,töredékét ette a szokásosnak, és ivásra is alig lehet rávenni.Vizet nem hajlandó inni,csak kevés tejet eddig. Ma reggelre ismét öklendezik, csámcsog, lehet hányni fog..A cica tegnap kicsit jobb közérzetű volt, járkált is pihenés mellett. Kérdésem,hogy mit tehetek,hogy hamarabb felépüljön, valamint hogy Ön szerint ezek a tünetek a hánytatástól keletkeztek-e,vagy valami más? Ön milyen további vizsgálatokat\kezelést ajánlana,ha Önhöz ezzel fordulnak? Természetesen visszaviszem az orvoshoz még ma, de tudnom kell más orvos véleményét is, hogy konkrétan mit kellene még tenni. A cica tegnaő egyszer pisilt, meg egyszer múlt éjszaka,és volt egy kemény széklete.Ma reggelre ismét pisilt. Köszönöm!

Nem az én véleményem, hanem a kezelést végző kolléga véleménye lesz a döntő a cica állapotának és a további kezelések szükségességének megítélésében.

Vele tudják megbeszélni azt, hogy van-e szükség laborvizsgálatokra, esetleg képalkotókra, elegendő volt-e az eddigi kezelés, van-e szükség további kezelésekre esetleg bentlakásos kórházi ellátásra.

Remélem, hogy  a mai napon már sikerül rendezni a az ivartalanított szobafiú állapotát.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993