Sz.Niki-máltai

2017.03.27.

Üdvözletem! Azzal a problémával fordulok önökhöz, hogy van egy 5 hónapos máltai selyemkutyám, és régebben mindig nagyon falánk volt, alig tettük le neki a tápot, és már szinte el is fogyott, most viszont nincs olyan étvágya.Eszik, de csak részletekben. Pár falatot eszik, ott hagyja, később ismét pár falatot, és így tovább amíg el nem fogy. Száraz, junior táppal etetjük (Royal canin), már kicsi kora óta, és eddig soha nem volt vele probléma. Kézből viszont mindent megeszik, szoktunk neki pár falat házi kosztot is adni neki, amikor mi eszünk, azt azonnal befalja. Kb egy hete nem eszik rendesen, viszont azt észre vettük, hogy most cseréli a fogait. Az lenne a kérdésem, hogy ez az étvágytalanság lehet a fogai miatt? Ha igen, mit ajánlanak, mivel etessük? Esetleg vigyük el állatorvoshoz? Válaszukat előre is köszönöm: Nikolett!

Jó esetben az 5 hónapos kistestű szuka most kezdi tüzelését, fejezi be a fogváltását, valamint befejezte intenzív növekedési életszakaszát – ráadásul melegszik az iőjárás ….. mindezek együttesen pedig azt eredményezik, hogy kevesebb táplálékra van szüksége.

Rosszab forgatókönyvet figyelembevéve persze lehet az étvágytalanság betegség tünete is.

A dilemmát pedig állatorvosa tudja elfönteni.

Ha ő megvizsgálhatja a kutyát, és “csak” a kezdődő tüzelését állapítja mg, akkor is van miről beszélniük. A tavasz kezdetével érdemes lesz áttekinteni védőoltásait, parazitamentesítését ….. majd a tüzelés befejeztével az ivartalanítás ideális időpontját is megbeszélhetik.

Kutyatartóknak

Gondolatok az ivartalanításról

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993