Ízületi probléma kutyusnál (2. levél)

2017.03.28.

Kedves Doktor Úr/Nő! Először is köszönöm a válaszát az előző levelemre. Voltunk a kutyussal állatorvosnál, aki elvileg a környék legjobb orvosa. De Béres porcerőt javasolt a kutyának mostanában, és egy-két évvel korábban is, ami semmit sem segített a helyzeten, ezért próbálok más megoldást keresni. Más egészségügyi probléma nincs az orvos szerint és szerinte ez sem súlyos. Korábban kapta a Noroflex nevű terméket (saját ötletből), ami tökéletesen megoldotta a problémát, de sajnos egy időre megszűnt. Most újra forgalomban van, ezért gondoltam hogy újra vásárolnék neki belőle.

Kedves Bosznai Adrienn !

Higgye el nem akadékoskodni akarok, de ha a környék legjobb állatorvosa az elérhető legjobb módon meg is vizsgálta a kutyát egy-két éve (!)  – és akkor mondjuk “csak” csípőízületi diszpláziát, esetleg “csak” a gerinc ágyéki szakaszán spondylózist talált, az azóta eltelt idő alatt a kutya jelenlegi súlyosbodó problémáit már könnyen lehet, hogy egészen más betegség okozza, ezért egészen másmódon kellene kezelni.

Nem szívesen esnék abba a hibába, hogy ajánlok egy táplálékkiegészítőt (pl Arthrovet Plus) és egy nem-szteroid gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító szert (pl Carprodyl tabletta) – a kutya ideiglenesen kicsit többet, szívesebben mozog …. de azután elveszítik a szívelégtelenég, cukorbetegség, egy hasüregi, vagy medencei tumor, vagy gennyes méhgyulladás …. vagy valami egészen más elváltozás miatt.

A legokosabban akkor jár el, ha a kutya részletes kivizsgálását (fizikális vizsgálatok, labor-, képalkotók …) kéri.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993