Hirtelen vakság

2017.05.24.

Szeretném a tanácsukat kérni! Van egy cicám, aki márciusban ismeretlen okokból (vélhetően mérgezés) , legyengült nem evett. A vizelet minta alapján magas volt a fehérje szint a doki szerint, ami vese problémára utal. Infúzióra hordtam, majd vénásan beadott antibiotikumra rosszul reagált és sokkot kapott. Az ellenanyaggal helyreállt és folytattuk az antibiotikumot csak nem vénásan. Rá egy hónapra a szemem láttára egyik pillanatról a másikra megvakult. A kettő lehet nem függ össze,de gondoltam leírom az előzményeket is. A vakságra is kapott gyulladáscsökkentőt és b vitamin injekciót. Amint kiment az injekciók hatása az egyik szemére ismét nem lát , így a doki a milgamma nevű gyógyszer szedését javasolta 10 napig. De tanácstalan, hogy mi történhetett a cicával , ő idegi problémákra gyanakszik. Önök szerint mi lehet a baja?

A 10 évesnél idősebb, kijáró, oltatlan (!) nőstény cica márciusban kezdődő kálváriáját sajnos sok betegség okozhatja.

Leírásából kiderül, hogy laborvizsgálatok is készültek, de számomra nem világos, hogy a vizelet labor mellett készültek-e a vér hematológiai és biokémiai mérések, voltak-e vírustesztek is, de az sem, hogy a fizikális vizsgálatok során mit tapasztalt a kolléga, volt-e szemészeti vizsgálat, képalkotók ……

Nem gondolom, hogy kezelőorvosa tanácstalan lenne, talán inkább arról lehet szó, hogy a szükséges kiegészítő vizsgálatok sorrendjét igyekszik Önnel egyeztetni, hogy kiderülhessen a cica betegsége, és ezzel az esélyei, megoldásai. Vizsgálatok nélkül , vagy kevés adat alapján továbbra is a feltételezések mentén  (toxikózisok, vírusfertőzések, pajzsmirigy túlműködés, cukorbetegség,  szív/máj/vese elégtelenség, primer szembetegségek ….) lehet próbálkozni a cica gyógyításával.

Macskatartóknak

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993