10 hetes kölyök beilleszkedése

2017.06.12.

Üdv. 2 napja vettünk egy 10 hetes francia bulldog kant. Nagyrészt kertben tartanánk, lakásban csak amennyit az időjárás miatt muszáj. Van itthon egy 6 éves keverék szuka és egy 7 hónapos keverék kan (a szukánk kölyke) A kis bulldogot a szuka kölykeként óvja, vele semmi baj de a 7 hónapos kan állandóan játszana vele. Csak közepes termet ő is de egész nap fülét húzza a kicsinek, hátha. Ha az leáll vele, megy a nagy kergetőzés de fellöki rálép stb. Éjjelre a kicsit a fáskamra egy nagy, tiszta részébe csuknám, de nem lehet, mert a 7 hónapos kan ott ugat veri az ajtót őrjöng, főleg hogy a kicsi még becsukáskor pár percet vonyít. Ilyenkor a szuka megmorogja a kant, belecsíp, csillapítaná. Félek hogy a 2 nagyobb kutya egy ilyen helyzetben összeugrik, vagy hogy a napi játék durvul el és csap át agresszióba a kis bulldog és a 7 hónapos kan közt. Ehhez jön a 3 éves fiam aki ha az udvaron szalad vagy csak sétál, a pici kutya rohan utána, kapjod, ugrál, a 7 hónapos rohan a pici után a szuka meg a 7 hónapos után csitítani. Én meg utánuk, de a kiskutya nem hallgat rám, időt se tudok szánni a nevelésére mert a nagyobb kan ott lebzsel húzza hívja jatszani így elvonja a figyelmét. Ennek a zavaros helyzetnek a rendezéséhez kérnék tanácsokat. A kis bulldogtól a fiam kapkodása kergetése, az ugrálás volna a nemkívánatos viselkedés, míg a nagyobb kantól azt várnám hogy ne húzza vonja folyton a kicsit és hagyja békén ha becsukjuk.

A beilleszkedési probléma is zavaró lehet, és nem könnyű egy 7 hónapos élénk, egészséges fiatal kutyát “lebeszélni” a játékról – de mégsem ezt érzem a fő problémának. Elsőkétn arra figyelmeztetném, hogy egy francia bulldog sokkal inkább laksban tartásra alkamas csak, mintsem, hogy jól bírna a kerti tartást.

A fiatal kan, lemozgtatása, a gazdival való intenzív játék, hosszú séták segíthet a “beilleszkedési”  probléma megoldásában.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993