Foltos

2017.06.12.

Tisztelt BÁK! Az alábbi kérdésben szeretném a tanácsát kérni: Ismerősöm macskáját vélhetően autó ütötte el, mert egyik este sérülten jött fel a lépcsőn. Bevitték kórházba, megműtötték, másnap hazaadták, de jelezték, hogy a sérülés súlyos, valószínűleg a lábát már nem tudja majd rendesen használni, ezért amputáció javasolt. Másnap a macska lába vérzett és állítólag sokat nyávogott ezért visszavitték a kórházba. Én ekkor láttam a macskát először, de a macska teljesen nyugodtan viselkedett, a lába nem vérzett, bár véres volt és be volt dagadva. Mivel a macska lába nem volt bekötözve én javasoltam, hogy ne is vigyük vissza a kórházba, mert szerintem itt súlyos mulasztások történtek. Javasoltam hogy szórjuk be sebhintőporral és majd én bekötözöm, de ezt nem engedték. A kórházban azt mondták, kicsi az esély, hogy megindul a keringés a lábban, és csak akadályozná a későbbiekben a béna láb ezért amputálni kell. Állítólag az idegek is olyan mértékben károsodtak, hogy nem érezne semmit. Én szerettem volna hazavinni és várni pár hetet, de arra hivatkoztak, hogy a macskának fájdalmai vannak és azonnali amputációt javasoltak. Ezt azzal mutatták meg, hogy a kosárban fekvő macskát kiemelve onnan az morgással jelezte nemtetszését. Ettől eltekintve semmilyen fájdalomra utaló jelet nem mutatott, örült hogy simogattuk, többször próbált felkelni a kosárból is, de mintha a deréktól lefelé kicsit béna lett volna. Engem végül kihagytak a döntésből így tőből amputálták a sérült lábat, mely tudtommal minimum 40.000 HUF-ba került. Meglátásom szerint ez egy indokolatlan és elhamarkodott döntés volt. A későbbiekben a tulaj nem engedte, hogy az orvossal beszéljek, a zárójelentést és a röntgen felvételt nem volt hajlandó megmutatni nekem, mondván nem az én macskám, nekem nincs hozzá semmi közöm. Én úgy látom, hogy az amputáció egy indokolatlan és elhamarkodott döntés volt, amivel teljesen elvették a lehetőséget, hogy a macska felgyógyuljon és csak az orvos zsebét tömték meg. Sajnos az állatról nem készítettem fényképet a műtét előtt, de mint említettem, semmi komoly sérülést nem láttam rajta, azon a pár horzsoláson kívül. Az amputáció tényleg indokol volt? Ha tényleg nincs keringés, akkor vérzés helyett üszkösödnie kellett volna a végtagnak, nem? Ha tényleg károsodtak az idegek és nem érzett semmit, akkor miért morgott a macska mikor piszkálták? Ha állandó fájdalmai voltak, akkor miért nem mutatta ennek semmi jelét? Ha az amputáció indokolt volt, akkor a tulaj miért nem hajlandó megmutatni a papírokat? Valóban kockázatos lett volna várni pár hetet és megadni neki a lehetőséget, hogy felgyógyuljon? Lehetséges, hogy az egész egy téves döntés volt, csak nem hajlandóak beismerni? Esetleg valami családon belüli ellentétnek esett áldozatul a macska lába? Az állatkórházból én kikérhetem a műtét papírjait? Válaszát előre is köszönöm!

Ha a Foltos gazdái is maguk szeretnék a továbbiakban intézni a cica ügyeit, úgy azt gondolom az állatkórház sem sok értelmét látja az Önnel való kommunikációnak.

Én pedig semmiképpen sem szeretném az Ön aggályait, megérzéseit erősíteni, sem pedig bármi módon megítélni. Nincs semmi okom kételkedni abban, hogy a balesetet szenvedett cica végtag amputációja indokolt volt, és az elvégzett műtét a Foltos  felépülését szolgálta.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993