Jimmy

2017.07.10.

Tisztelt Doktor úr / doktornő ! Néhány nappal ezelőtt Jimmy jeligére kértem önöktől tanácsot. Ezen a hten hétfőn menhelyröl kihozott kb. 2 hónapos szuka kutyusom férges, féreghajtót kapott, fél szen Aniprantelt, azt követően naponta többször hányt, hasmenése volt, férgek ürültek, ennei azóta nem eszik semmit. Állatorvos hívtam, két napon át injekciót kapott a kutya, fecskendőből itattam, mert inni is képtelen volt, hasmenése véressé vált. Ma déután elkezdett magától inni, de ettől függetlenül infúzióra vittem, megkapta, közben az orvos megállapította, hogy parvós. A féreghajtás még szükséges lenne, de nem merem egyenlőre beadni, mert félek, hogy megint el kezd hányni és nem fog még inni sem. Orvosom tanácsára apránként kis adagokban húslevest itatok vele fecskendőből. Önök szerint adhatok-e neki féreghajtót, ami szükséges, de ártok-e vele? Van-e esélye szegény kiskutyámnak, hogy életben marad? Illetve, ha egy menhelyen azt mondják szóban, hogy beadták a kombinált oltás és egy féreghajtót, papírt nem adnak róla, csak postán kiküldik, elkérnek 5000 forintot, mondván, hogy drága az oltás és ennek ellenére tele van féreggel a kutya és beteg ( ami ellen be van oltva), ezzel kapcsolatban lehet-e lépéseket tenni, mert nem fogom annyiban hagyni, hogy állatokat kínozzanak, miközben ki tudja mennyi támogatást tesznek zsebre. Köszönöm válaszukat, elnézést a hosszú levélért. Tisztelettel

Én semmi veszélyt nem látok abban, ha a még beteg kölyök megkapja a 2. féreghajtó tablettáját is.

Sajnálom a történteket és a nehéz időszakot, amit élnek a kölyök örökbefogadásával – de ahogyan eddig sen tudtam érdemben segíteni, most is a kezelést végző állatorvos tudja a legpontosabb információkkal ellátni a kuitya további kezelését és az esélyeket illetően.

Én még csak a menhely ellen sem szívesen hergelem, hiszen mindez megtörténhetett volna és gyakran meg is történik háztól, vagy tenyésztőtől  vásárolt kölykök esetében is.

További kitartást kívánok,  és Önökkel, valamint a menhely dolgozóival és állatorvosával együtt azt remélem, hogy sikerül megmenteniük a kölyköt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993